Το βασικό και επικίνδυνο που πρέπει να προσέξετε με το ξαναζεσταμένο ρύζι | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Το βασικό και επικίνδυνο που πρέπει να προσέξετε με το ξαναζεσταμένο ρύζι

11:45 | 14/8/20

Σε ποια περίπτωση κινδυνεύετε με δηλητηρίαση

Πολλές φορές τρώμε φαγητό που περίσσεψε την προηγούμενη μέρα. Ωστόσο, αυτό χρειάζεται προσοχή, καθώς το ξαναζεσταμένο φαγητό ναι μεν τρώγεται, αλλά μπορεί να υπονομεύσει την υγεία σας.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι όταν ξαναζεσταίνετε χθεσινό φαγητό, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, καθώς μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Ένα από αυτά τα φαγητά, είναι το ρύζι.

Αν τρώτε ρύζι που μαγειρέψατε την προηγούμενη μέρα και δεν έχει φυλαχτεί σωστά, κινδυνεύετε από τροφική δηλητηρίαση. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή το βράσιμό του δεν καταφέρνει πάντα να σκοτώσει όλα τα παθογόνα μικρόβια που περιέχει.

Η πιθανότητα να πολλαπλασιαστούν τα μικρόβια στο ρύζι αυξάνεται όταν αυτό διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου, σύμφωνα με τον ειδικό στην ασφάλεια τροφίμων στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, Benjamin Chapman.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να είστε ασφαλείς, είναι να βάζετε το ρύζι στο ψυγείο εντός δύο ωρών από τη στιγμή που το μαγειρέψετε. Πρέπει επίσης να το πλένετε με αρκετό νερό και να το κρυώνετε, αφού το βράσετε. Μια άλλη επιλογή είναι να το κρατάτε σε ζεστή θερμοκρασία.

πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top