Big Brother: Το σοκ της Κοσιώνη, η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ και οι χορηγοί που φεύγουν ένας ένας | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

lamazi ad

Big Brother: Το σοκ της Κοσιώνη, η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ και οι χορηγοί που φεύγουν ένας ένας

12:59 | 8/9/20

«Ο Αντώνης δεν είναι έτσι» λέει η μητέρα του Αντώνη Αλεξανδρίδη

«Δεν έχω μεγαλώσει ούτε σε στάβλο, ούτε έχω μεγαλώσει σε οικογένεια με βία, έχω παιδεία. Ούτε έχω προκαλέσει κάτι. Αισθάνομαι ντροπή προς αυτό το θέμα. Θα είναι δύσκολο να το ξεπεράσω.
Φυσικά πρέπει να σκέφτεσαι πριν να μιλάς» είπε, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Αλεξανδρίδης, όταν άκουσε τον Μεγάλο Αδελφό να του ανακοινώνει ότι βγαίνει από το σπίτι του ριάλιτι.

Οι δηλώσεις του ότι «με τις γκόμενες να πηγαίνω κάθε μέρα, σε μια να αδειάζω το πακέτο μου... Αλλιώς έχει βιασμό» προκάλεσαν σάλο και πολλές αντιδράσεις, με την παραγωγή του παιχνιδιού να αποφασίζει την απομάκρυνσή του και να σταματά το live streaming.

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ

«Ο Όμιλος ΣΚΑΪ με την επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν υιοθετεί, δεν ασπάζεται και δεν δέχεται λογικές, στάσεις ή συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ατομικά δικαιώματα και την ισότητα των φύλων.

Σε αυτό το πλαίσιο, διευκρινίζεται ότι όσα έλαβαν χώρα στη διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση (live streaming) του Big Brother, και όχι την ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης καθημερινού επεισοδίου, αφορούν σε σχόλιο ενός παίκτη, ο οποίος άμεσα απομακρύνθηκε από την παραγωγή, καθώς με τα λεγόμενά του, όχι μόνο παραβίασε κατάφωρα τους όρους και τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά προκάλεσε την αποστροφή και την καταδίκη σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν ανεχόμαστε, καθώς αντιτίθεται σε όλα όσα πρεσβεύει ο Όμιλός μας.

Η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου σχολίου στο πλαίσιο της διαδικτυακής μετάδοσης οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος εργαζομένου, ένα σφάλμα δίχως πρόθεση, το οποίο, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, δεν μπόρεσε να αποφευχθεί.

Ως εκ τούτου, λάβαμε την απόφαση να προβούμε στην προσωρινή διακοπή της διαδικτυακής μετάδοσης του παιχνιδιού, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τους κανόνες και τις διαδικασίες ασφάλειας, που τη διέπουν.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι κανόνες της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, την τήρηση των οποίων εποπτεύει και ελέγχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και οι οποίοι αφορούν στην τηλεοπτική μετάδοση των επεισοδίων του παιχνιδιού, γίνονται απόλυτα σεβαστοί και θα συνεχίσουν να τηρούνται με αυστηρότητα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Το σύνολο του προσωπικού του Ομίλου μας, η διοίκηση και η κοινωνική του δράση σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα, επιβεβαιώνουν και θα συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν έμπρακτα την απαρασάλευτη υπεράσπιση αξιών, όπως η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η ανθρωπιά. Στον Όμιλό μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η θέση της γυναίκας σε μία σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία είναι μακριά και πέρα από σεξιστικά στερεότυπα, προκαταλήψεις και πατριαρχικές αντιλήψεις. Το αποδεικνύουμε άλλωστε έμπρακτα, απασχολώντας πλήθος γυναικών σε θέσεις κλειδιά».

Το σοκ της Σίας Κοσιώνη

Στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων (07.09) του ΣΚΑΪ η παρουσιάστρια Σία Κοσιώνη δεν παρέλειψε να σχολιάσει όσα έγιναν, επισημαίνοντας το σοκ που ένιωσε με τις δηλώσεις του παίκτη.

«Μου είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω το σοκ και την αποστροφή που μου προκάλεσε αυτό το χυδαίο σχόλιο» είπε και στη συνέχεια τόνισε:

«Μιλώντας ως γυναίκα, ως γυναίκα που μεγαλώνει ένα αγόρι, έχω να πω πως οι γυναίκες δεν είναι αντικείμενα. Προφανώς και δεν είναι έρμαιο στις ορέξεις κανενός. Ως εκ τούτου τέτοιου είδους αντιλήψεις είναι βλαπτικές και προσβάλουν και τις γυναίκες και κάθε υγιώς σκεπτόμενο άνδρα. Τέτοια περιστατικά όταν συμβαίνουν πρέπει να τα βλέπεις κατάματα».

Φεύγουν ένας ένας οι χορηγοί

Στον «αέρα» κινδυνεύει να τιναχτεί το Big Brother λόγω του χυδαίου σχολίου του Αντώνη Αλεξανδρίδη περί βιασμού.

Οι χορηγοί του reality ο ένας μετά τον άλλον αποσύρουν τις χορηγίες τους και ανακοινώνουν την απόφαση τους μέσω σκληρών ανακοινώσεων στα social media.

Έπιπλο Verfo Α.Ε, Noto mobili, NEOMAGIC Ltd, Panda Sports - ROYAL GRASS Hellas, Lechuza, Camelot, ΦΥΤΩΡΙΑ ΑΝΤΕΜΙΣΑΡΗ ΑΕ, Άγρωστις και Espiel Home Details είναι οι εταιρείες που ανακοίνωσαν τις τελευταίες ώρες πως αποσύρουν τις χορηγίες τους.

Έπιπλο Verfo Α.Ε: Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, η εταιρία Verfo A.E και η θυγατρική της VerfoLab θα ήθελαν να σας ενημερώσουν ότι, έπειτα από το σοβαρότατο περιστατικό που συνέβη στο τηλεοπτικό παιχνίδι BIG BROTHER του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι και στα πλαίσια της ηθικής και της προτεραιότητας στο σεβασμό των ανθρωπίνων αξιών και της αξιοπρέπειας, αποσύρουν την χορηγία τους δείχνοντας έμπρακτα την δυσαρέσκεια τους και καταδικάζοντας αντίστοιχες συμπεριφορές και απόψεις οι οποίες δεν μας πρεσβεύουν.Noto mobili: H Noto Mobili καταδικάζει με κάθε τρόπο τα χυδαία σχόλια παίκτη του Big Brother. Το ήθος και οι αξίες της εταιρίας μας δεν συνάδουν με τέτοιες αποτρόπαιες συμπεριφορές και αποσύρουμε τη χορηγία μας από την συγκεκριμένη εκπομπή.NEOMAGIC Ltd: Η εταιρεία μας δεν στηρίζει και ούτε υποστηρίζει καμιά πράξη ρατσισμού και βίας. Γι’ αυτό το λόγο αποχωρούμε από την χορηγία μας στο big brother διότι δεν συνάδει με την ηθική οντότητα της εταιρείας μας και των ανθρώπων της.Panda Sports - ROYAL GRASS Hellas: Η εταιρεία Panda Sports μετά την ενημέρωσή της για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να αποσύρει την χορηγία της. Καταδικάζουμε αντίστοιχες συμπεριφορές και απόψεις που δεν μας πρεσβεύουν.Lechuza Ελλάδα: Μετά την ενημέρωση για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εταιρία μας αποσύρει την χορηγία της με γνώμονα το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια. Καταδικάζουμε αντίστοιχες συμπεριφορές και απόψεις οι οποίες δεν μας πρεσβεύουν.Camelot: Η εταιρεία μας Camelot μόλις ενημερώθηκε για το άκρως καταδικαστέο και απεχθές συμβάν το οποίο συνέβη στο Big Brother αποφάσισε την άμεση απόσυρση της χορηγίας της. Η Camelot σέβεται τις ανθρώπινες αξίες, την γυναίκα και γενικότερα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.ΦΥΤΩΡΙΑ ΑΝΤΕΜΙΣΑΡΗ ΑΕ: Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και σεβασμού προς τις γυναίκες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε η εταιρία Φυτώρια Αντεμισάρη ΑΕ αποσύρει τη χορηγία της στην εκπομπή Big Brother του τηλεοπτικού σταθμού Σκαϊ. Δίνοντας προτεραιότητα στο σεβασμό των ανθρωπίνων αξιών και της αξιοπρέπειας, καταδικάζουμε τόσο το απαράδεκτο αυτό περιστατικό όσο και αντίστοιχες συμπεριφορές και απόψεις οι οποίες δεν μας πρεσβεύουν.Espiel Home Details: Κατόπιν των χθεσινών θλιβερών σκηνών και διαλόγων που διαδραματίστηκαν στα πλαίσια του reality big brother , η Espiel AE θεωρώντας απαράδεκτη τη προσβολή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αξία, αποσύρει τη χορηγία της.Άγρωστις: Έχοντας ενημερωθεί για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβει στην εκπομπή big brother, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η εταιρεία "άγρωστις” Θεσσαλικοί χλοοτάπητες Ο.Ε. αποσύρει την χορηγία της από την συγκεκριμένη εκπομπή. Θεωρούμε ότι αποτελεί υπόθεση όλων μας η απομόνωση και η καταδίκη τέτοιων αντιλήψεων. Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης και αξιοπρέπειας καταδικάζουμε την αναπαραγωγή της κουλτούρας του βιασμού που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.


Η πρώτη εταιρεία η οποία απέσυρε την χορηγία της

Αμέσως μετά την κατακραυγή στο διαδίκτυο, την αντίδραση της κυβέρνησης και σύσσωμης της αντιπολίτευσης και μια εταιρεία χορηγός του τηλεοπτικού ριάλιτι Big Brother έλαβε άμεσα μέτρα: Συγκεκριμένα αποσύρει την χορηγία της από το κανάλι με μια ανακοίνωσή της στο Facebook όπου γράφει:

«Η εταιρεία Rigas Furniture μετά την ενημέρωσή της για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να αποσύρει την χορηγία της. Σε μια δύσκολη περίοδο που δοκιμάζονται όλες οι επιχειρήσεις ελέω κορονοϊού η μικρή μας χορηγία για τη διαφήμιση στους τίτλους τέλους του reality θεωρήσαμε ότι θα ήταν κάτι θετικό. Όμως, μια εταιρεία που στο πέρασμα του χρόνου έχει μάθει πρώτα απ΄ όλα να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες, ανεξαρτήτως του κόστους δεν μπορεί να πράξει αλλιώς, πόσο μάλλον όταν το management της είναι "γυναικοκρατούμενο". Ο βιασμός είναι έγκλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται ακόμα και όταν αναφέρεται στο βωμό της τηλεθέασης».


Οι ανακοινώσεις των εταιρειών Candia και Doctor Plant

Μετά την εταιρεία Rigas Furniture, οι Candia και Doctor Plant με επίσημες τοποθετήσεις τους δηλώνουν ότι δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με το ριάλιτι του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, με ανακοινώσεις τους στους επίσημους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δηλώνουν ξεχωριστά:

Η εταιρεία Candia:

«Μετά την ενημέρωση για το σημερινό καταδικαστέο περιστατικό από συμπεριφορά παίχτη του Big Brother, η εταιρία μας αποχωρεί από την χορηγία της, με γνώμονα το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια. Καταδικάζουμε αντίστοιχες απόψεις και συμπεριφορές οι οποίες δε μας πρεσβεύουν».Η Doctor Plant αναφέρει:

«Ως άνθρωποι πρώτα, αλλά και ως εμπλεκόμενοι στην κατασκευή του εξωτερικού χώρου στο σπίτι του big brother ζητούμε το ελάχιστο, που είναι η αποπομπή του παίχτη μετα το αχαρακτήριστο και σοκαριστικό σχόλιο που έκανε και φυσικά μία δημόσια συγνώμη απο το σταθμό!

Είναι φυσικό επόμενο να διακοπεί η περαιτέρω συνεργασία!

Γνωρίζοντας το ήθος και τις αξίες τους, θεωρούμε βέβαιο, ότι το ίδιο επιθυμούν και οι υπόλοιποι χορηγοί που μας στήριξαν σε αυτό το project (Φυτώρια Αντεμισάρη-pandasports-Γράστις-Lechuza)

Οπότε επίσης αποσύρονται!

Τσόκας Μάκης

Γαλάνης Δημήτρης».


«Αναγνωρίζουμε το λάθος μας»

Το σχόλιο του Αντώνη Αλεξανδρίδη στο Big Brother περί βιασμού προκάλεσε σάλο και αποτροπιασμό και πλήθος κόσμου έσπευσε να καταδικάσει τη χυδαία φράση που εκστόμισε και προώθηση της «υποκουλτούρας του βιασμού».

Και μπορεί η παραγωγή του reality του ΣΚΑΪ να έδιωξε τον παίκτη από την Κρήτη, από το σπίτι του «Μεγάλου Αδελφού», ο σάλος συνεχίζεται. Είναι ενδεικτικό πως ο ένας μετά τον άλλον χορηγό αποχωρεί.

Πλέον, στη λίστα αυτή των χορηγών προστέθηκε και η NEF-NEF, η οποία αναφέρει ότι αναγνωρίζει το λάθος της να συνεργαστεί με μία εκπομπή που είναι αντίθετη με το ήθος και τις αξίες της εταιρείας.

«Αποσύρουμε τη χορηγία μας από το Big Brother και αναγνωρίζουμε το λάθος μας να συνεργαστούμε με μια εκπομπή που είναι αντίθετη με το ήθος και τις αξίες της εταιρείας μας», αναφέρει η εταιρεία στα social media.Μητέρα Αντώνη Αλεξανδρίδη: Είμαι κλονισμένη
Η μητέρα του Αντώνη Αλεξανδρίδη, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του Mega, τόνισε πως είναι κλονισμένη.

«Είμαι κλονισμένη, δεν ξέρω τι να πω. Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Ο Αντώνης δεν είναι έτσι, δεν έχει τέτοιες αρχές» ανέφερε η μητέρα του πρώην παίκτη.

Από την πλευρά της η ψυχολόγος Μάγδα Δασκαλάκη, σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή του Mega, το βράδυ της Δευτέρας είπε: «Συγκρατώ την σκέψη μου, συγκροτώ τον λόγο μου».

Σύμφωνα με την κ. Δασκαλάκη το ζήτημα δεν είναι αν ο εν λόγω κύριος αποχώρησε από το παιχνίδι, «το θέμα είναι γιατί μπήκε».

«Τι θα μπορούσε αυτός ο νεαρός να δώσει σε αυτό το πρόγραμμα; Μάλλον ξέφυγε από την παραγωγή και ο ίδιος ο χαρακτήρας. Το θέμα δεν είναι να βάζουμε σε αυτά τα θεάματα ανθρώπους που κι εμείς οι ίδιοι καθιστούμε καρικατούρες απλώς για να αγριέψουμε το θέαμα», ανέφερε.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν μιλά για τους παίκτες, αλλά στο πως θεωρούμε εμείς «ότι οι θεατές θα καθίσουν στον καναπέ τους κάθε βράδυ για να παρακολουθήσουν τις νοοτροπίες, την ηθική, την αισθητική κάποιων ανθρώπων που γνωρίζουν ότι γίνονται πρωταγωνιστές».

«Στο Κολοσσαίο της τηλεόρασης, ο μονομάχος προκαλεί όσο γίνεται περισσότερο το λιοντάρι. Ακόμα και όταν το λιοντάρι νικούσε τον μονομάχο, οι υπεύθυνοι το σώμα του το έβγαζαν από την αρένα.

Το ζήτημα είναι ότι το 2020, σε χώρα ευρωπαϊκής ένωσης, υπάρχουν νεαροί άνδρες που αντιμετωπίζουν, θεωρούν τη γυναίκα αντικείμενο, ως δοχείο, ως νούμερο. Ο άνδρας δεν πρέπει να φαίνεται, ο άνδρας είναι.

Κι αυτό το καθιστούν η ευγένεια, η ηθική του, η υπόστασή του, η αισθητική του, το τι θεωρεί τη γυναίκα, τη μάνα, την αδερφή, την φύση την ίδια», τόνισε.

Για να σταθεί και πάλι στην επιλογή της παραγωγής, αναφέροντας πως: «Αν επιλέγω ανθρώπους που εγώ η ίδια τους αντιμετωπίζω ως καρικατούρα, με την μεγέθυνση που δίνει ο φακός και την εστίαση στους διαλόγους, οι άνθρωποι θα βγουν ως καρικατούρες».

«Το θέμα δεν έχει να κάνει αν οι φεμινιστικές οργανώσεις έχουν αντανακλαστικά, το θέμα είναι ανδρικό, οι άνδρες να ξεσηκωθείτε γιατί δεν είναι αυτός ο άνδρας, που πρέπει να βγαίνει στην τηλεόραση, στην κοινωνία και να σας εκπροσωπεί», υπογράμμισε κλείνοντας.


Η στιγμή που διώχνουν από το ριάλιτι τον Αντώνη Αλεξανδρίδη

Η φράση του 31χρονου Αντώνη Αλεξανδρίδη περί βιασμού προκάλεσε την αντίδραση της παραγωγής του ριάλιτι.

«Ακούστηκαν απόψεις απαράδεκτες και άκρως καταδικαστέες. Σε ρωτάω ευθέως: έχεις ασκήσει ποτέ βία σε γυναίκα;» τον ρωτά ο Μεγάλος Αδελφός.

«Ποτέ» απαντά ο Αντώνης Αλεξανδρίδης.

«Η βία κατά των γυναικών αποτελεί επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πράξη ηθικά και ποινικά κολάσιμη. Τέτοιες τοποθετήσεις υπέρ της σεξουαλικής βίας υπονομεύουν τα θεμελιώδη δικαιώματα της γυναίκας στην κοινωνία μας. Οι κανόνες στο Big Brother δεν επιτρέπουν τέτοιες τοποθετήσεις. Αντώνη σε αυτά τα θέματα δεν χωρά πλάκα» είπε ο Big Brother.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έφτασα σε αυτό το σημείο χωρίς να το θέλω. Τα βάζω με τον εαυτό μου, Δεν έχω μεγαλώσει ούτε σε στάβλο, ούτε έχω μεγαλώσει σε οικογένεια με βία, έχω παιδεία. Ούτε έχω προκαλέσει κάτι. Αισθάνομαι ντροπή προς αυτό το θέμα. Θα είναι δύσκολο να το ξεπεράσω. Φυσικά πρέπει να σκέφτεσαι πριν να μιλάς. Το έχω καταλάβει. Δεν έχω κατέβει από κανένα βουνό ούτε είμαι 15 χρονών να μην ελέγχω αυτό που θα πω» είπε ο Αντώνης Αλεξανδρίδης.

«Στο ξαναλέω, δεν χωράει πλάκα. Η τελικά μου απόφαση είναι να αποχωρήσεις άμεσα από το σπίτι» είπε ο Μεγάλος Αδελφός και ο παίκτης βγήκε από το δωμάτιο επικοινωνίας.


- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top