Χαμόγελο του Παιδιού: Πολλές οι παράπλευρες συνέπειες της πανδημίας | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Χαμόγελο του Παιδιού: Πολλές οι παράπλευρες συνέπειες της πανδημίας

14:46 | 23/9/20

«Η οικονομική αβεβαιότητα που αυξάνεται, έχει δυσκολέψει τις οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τα βασικά για τα παιδιά τους»

Στην αθέατη πλευρά του κορονοϊού και στα παιδιά και τις οικογένειες που περιθωριοποιούνται αναφέρεται ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος τονίζοντας πως αποτελούν «παράπλευρες» απώλειες της πανδημίας.

Στη διαδικτυακή εκπομπή με θέμα «Οι παράπλευρες απώλειες της πανδημίας», τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, ο Κώστας Γιαννόπουλος εστίασε επίσης στην αγωνιώδη προσπάθεια του οργανισμού να δώσει λύσεις στα ολοένα αυξανόμενα σοβαρά προβλήματα των παιδιών και των οικογενειών τους εξηγώντας:

«Αν για όλους μας η περίοδος αυτή είναι δύσκολη, χρειάζεται να αναλογιστούμε πώς οι σημερινές δυσχερείς συνθήκες έχουν επηρεάσει τη ζωή ενός παιδιού που κακοποιείται, ενός παιδιού με σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενός παιδιού ή και ενήλικα που εξαφανίζεται, μίας οικογένειας που αδυνατεί να μεγαλώσει τα παιδιά της με αξιοπρέπεια».

Ο σύνθετος χαρακτήρας των προβλημάτων που παιδιά και οικογένειες αντιμετωπίζουν, έχει επιδεινωθεί, καθώς το κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας που έφερε ο κορονοϊός επιβάρυνε τόσο εκείνα όσο και τις οικογένειές τους με τον πλέον οδυνηρό τρόπο.

Η βία σε κάθε μορφή της, η κακοποίηση των παιδιών, το bullying, η ενδοοικογενειακή βία, τα ναρκωτικά είναι προβλήματα που έχουν ενταθεί. Παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας, σοβαρές ασθένειες, σπάνια σύνδρομα έχουν καθημερινά μεγάλες ανάγκες και οι οικογένειές τους έχουν τεράστια αγωνία να ανταποκριθούν και παράλληλα να κρατήσουν ασφαλή τα παιδιά, όπως τόνισε ο πρόεδρος της οργάνωσης.

Τέλος, ο κ. Γιαννόπουλος επεσήμανε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η οικονομική αβεβαιότητα και ανασφάλεια, που αυξάνεται, έχει δυσκολέψει τις οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τα βασικά για τα παιδιά τους.

πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top