Δείτε όλη την πορεία της κακοκαιρίας Ιανός από το διάστημα | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Δείτε όλη την πορεία της κακοκαιρίας Ιανός από το διάστημα

14:16 | 22/9/20

Τα 2.800 χιλιόμετρα από την Αφρική προς… την Αφρική σε ένα βίντεο

Ένα βίντεο, στο οποίο καταγράφεται όλη η πορεία της κακοκαιρίας Ιανός από την Κυριακή 13/09 έως και το πρωί της Δευτέρας 21/09, έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Οι εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από τον ευρωπαϊκό γεωστατικό μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11 στο υπέρυθρο φάσμα, μετά από κατάλληλη επεξεργασία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Με κόκκινες αποχρώσεις φαίνονται οι κορυφές των νεφών όπου η θερμοκρασία ήταν κάτω από -45 βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας σε κάποιες περιπτώσεις τα 12 χιλιόμετρα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση με τίτλο «Ο Ιανός από το διάστημα - 2800 χιλιόμετρα από την Αφρική προς …την Αφρική», «δυστυχώς, τα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία, δεν εξαίρεσαν τις εγκαταστάσεις μας στην Παλαιά Πεντέλη. Λόγω διακοπής ρεύματος, σταμάτησε η λήψη των δορυφορικών δεδομένων κατά το διάστημα από 02:10 έως 11:25 του Σαββάτου 19/09, με αποτέλεσμα την απουσία εικόνων για αυτό το διάστημα. Σύντομα θα έχουμε στη διάθεσή μας τα εν λόγω δεδομένα ώστε να προχωρήσουμε σε πλήρη και ενδελεχή ανάλυση του φαινομένου».πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top