Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με το ρύζι | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

lamazi ad

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με το ρύζι

12:59 | 14/9/20

Εκτός από το να το μαγειρέψετε και να το φάτε

Μια από τις πιο διαδεδομένες βασικές τροφές σε ολόκληρο τον κόσμο, το ρύζι υπάρχει σε κάθε ντουλάπι κουζίνας σε όλα τα σπίτια. Γνωρίζατε, ωστόσο, ότι μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα
με αυτό από το να το μαγειρέψετε και να το φάτε; Δείτε παρακάτω κάποιες απίστευτες χρήσεις του και μην διστάσετε να τις δοκιμάσετε όταν βρεθεί η ανάγκη.

Απομακρύνει την υγρασία από το κινητό

Λίγη υγρασία στην οθόνη του κινητού, μπορεί να προκαλέσει μεγάλο άγχος. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε καθώς το ρύζι θα σώσει την κατάσταση. Αυτό που πρέπει να κάνετε για να απομακρύνετε την υγρασία από αυτό, είναι να αφήσετε το κινητό σας μέσα σε ένα μπολ ή ένα σακουλάκι με ωμό ρύζι για μία νύχτα. Το ρύζι δρα ως απορροφητικό στοιχείο της υγρασίας, προκαλώντας έτσι ξηρότητα σε ό,τι βρίσκεται γύρω του.

Πρόκειται για ένα κόλπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση που το κινητό σας πέσει μέσα στο νερό. Τα αποτελέσματα που θα αντικρίσετε μετά το πέρας της νύχτας πραγματικά θα σας εκπλήξουν.

Καθαρίζει βάζα και μπουκάλια

Πολλά βάζα και μπουκάλια έχουν περίτεχνες γωνίες που είναι δύσκολο να καθαριστούν. Για να τα κάνετε να γυαλίζουν βάλτε 2 κουταλιές της σούπας ρύζι και λίγο ζεστό νερό μέσα σε αυτά και αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια καλύψτε το άνοιγμα, ανακινήστε καλά, αδειάστε και ξεπλύνετε με νερό. Το ρύζι δρα με τέτοιο τρόπο ώστε να απομακρύνει τους τυχόν λεκέδες.

Αποτελεί βασικό συστατικό για βάση μαχαιριών

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να αποκτήσετε μια βάση μαχαιριών. Μπορείτε, πολύ εύκολα και σχεδόν ανέξοδα, να δημιουργήσετε την δική σας χρησιμοποιώντας ρύζι και ένα βάζο ή μεταλλικό κουβαδάκι. Γεμίστε, λοιπόν, το βάζο με ρύζι και βυθίστε τα μαχαίρια σε αυτό με την μύτη προς τα κάτω. Αν έχετε διάφορα μεγέθη προτιμήστε ένα μεγαλύτερο βάζο/ κουβαδάκι έτσι ώστε να χωράει και το μεγαλύτερο.

πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top