Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο κρίνεται η αποφυλάκιση Κορκονέα | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο κρίνεται η αποφυλάκιση Κορκονέα

13:28 | 22/9/20

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο κρίνεται η αποφυλάκιση Κορκονέα

Του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του «πρότερου σύννομου βίου»

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου καλείται να αποφανθεί για την αναίρεση ή όχι που άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά της απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας η οποία
άνοιξε την πόρτα της φυλακής για τον καταδικασμένο για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα, αφού του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του «πρότερου σύννομου βίου».

Η συζήτηση της αναίρεσης ξεκίνησε σε φορτισμένο κλίμα ενώπιον του ΣΤ' τμήμα του Αρείου Πάγου με την αντεισαγγελέα Αναστασία Δημητριάδου να ακολουθεί το δρόμο που «έδειξε» ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, λέγοντας «ναι» στην εν μέρει αναίρεση της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και την επιστροφή της υπόθεσης για νέα κρίση ως προς το σκέλος του ελαφρυντικού.

Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου ήταν αυτή που «έσπασε» τα ισόβια για τον πρώην ειδικό φρουρό ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι 13 έτη κάθειρξης και λόγω έκτισης μεγάλου μέρους της ποινής ο Επαμεινώνδας Κορκονέας αποφυλακίστηκε με όρους.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, υπέβαλε ένσταση υποστηρίζοντας ότι οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν το λόγο.

Ακολούθησε σε έντονους τόνους η τοποθέτηση των δικηγόρων της πλευράς Γρηγορόπουλου, οι οποίοι χαρακτήρισαν καταχρηστική, προκλητική και υποβολιμαία την ένσταση. Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί επί της ενστάσεως.

πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top