Εικόνες από τους πρώτους απεγκλωβισμούς στην Οξυά Καρδίτσας | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Εικόνες από τους πρώτους απεγκλωβισμούς στην Οξυά Καρδίτσας

10:18 | 22/9/20

Εικόνες από τους πρώτους απεγκλωβισμούς στην Οξυά Καρδίτσας

Σε εξέλιξη η επιχείρηση - Μια ηλικιωμένη, ο παπάς σύζυγός της, η έγκυος κόρη της και το 1,5 έτους παιδί της είναι οι πρώτοι κάτοικοι που απεγκλωβίστηκαν

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων της Οξυάς στην Καρδίτσας.

Ήδη Super Puma της πυροσβεστικής κατάφερε να προσεγγίσει το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, στην Οξιά. Μέσα στο μοναστήρι, σύμφωνα με μία εκ των διασωθέντων, την έγκυο γυναίκα, υπάρχουν άλλοι έξι άνθρωποι εκεί.

Η επιχείρηση συνεχίζεται υπό την επίβλεψη του Νίκου Χαρδαλιά. Το ελικόπτερο κατέβασε ειδικό «καλάθι» με διασώστη για να γίνει με ασφάλεια η μεταφορά των κατοίκων στο ελικόπτερο και μετά σε ασφαλές σημείο.

Το Super Puma έχει απογειωθεί εκ νέου για τη διάσωση και των υπολοίπων, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Μια ηλικιωμένη, ο παπάς σύζυγός της, η έγκυος κόρη της και η μόλις 1,5 έτους εγγονή τους είναι οι πρώτοι κάτοικοι που απεγκλωβίστηκαν από την Οξυά, το χωριό στην Καρδίτσα που έχει αποκοπεί μετά την καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία Ιανός, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Δείτε τις εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ:

Εικόνες από τους πρώτους απεγκλωβισμούς στην Οξυά Καρδίτσας

Εικόνες από τους πρώτους απεγκλωβισμούς στην Οξυά Καρδίτσας

Εικόνες από τους πρώτους απεγκλωβισμούς στην Οξυά Καρδίτσας

Μετράει τις πληγές της η Καρδίτσα

Πολλές οι ανοικτές πληγές που άφησε πίσω του ο Ιανός ο οποίος σφυροκόπησε επί ένα τριήμερο μεγάλο μέρος της χώρας. Μέχρι στιγμής τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πλημμύρες ενώ εξακολουθεί να αγνοείται από την Παρασκευή μία 43χρονη φαρμακοποιό. Οι ζημιές σε κτήρια και υποδομές είναι μεγάλες και εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.

Χθες στον αποκλεισμένο οικισμό Δάφνη της Οξυάς στο Μουζάκι, Super Puma πέταξε τρόφιμα, νερά και φάρμακα. Σήμερα θα γίνει από αέρος ξανά χορήγηση ειδών πρώτης ανάγκης και στους άλλους οικισμούς στην περιοχή της Αργιθέας.

Επαρχιακοί δρόμοι έχουν κοπεί στα δύο και γέφυρες έχουν καταρρεύσει. Περίπου 30 οικισμοί σε Ανατολική και Δυτική Αργιθέα και ακόμη 11 στην Οξιά στο Μουζάκι έχουν αποκλειστεί, καθώς έχει διαλυθεί ολόκληρο το οδικό δίκτυο.

Σημειώνεται ότι στην Καρδίτσα και τις πληγείσες περιοχές επισκέπτεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top