13:58 | 25/9/20
Διαβάστε επίσης

Ο δράστης διέφυγε με το μετρό
Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση αγνώστων με ματσέτα,σήμερα στο Παρίσι, υπό άγνωστες ακόμη συνθήκες, κοντά στα παλαιά γραφεία του Charlie Hebdo, εν μέσω της δίκης πουγίνεται για τις φονικές επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015 σε αυτό, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, δύο άνθρωποι βρίσκονται σε «απολύτως επείγουσα κατάσταση», διευκρίνισε η αστυνομία του Παρισιού, προσθέτοντας ότι οι δύο φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης έχουν διαφύγει. Κάποια ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχουν διαφύγει με το μετρό
Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι διεξάγεται αστυνομική επιχείρηση στην βορειοανατολική περιοχή του Παρισιού και ζήτησαν από τον κόσμο να την αποφεύγει.
🔵🔴ALERTE NEWS: Très gros dispositif policier déployé dans le 11eme. Attaque à l’arme blanche non loin des locaux de Charlie Hebdo.— news-alertes (@alertes_news) September 25, 2020
pic.twitter.com/67i5TM5FKM
Ο αντιδήμαρχος του Παρισιού Εμανουέλ Γκρεγκουάρ αναφέρει παράλληλα σε μήνυμά του στο Twitter ότι η αστυνομία αναζητά έναν «δυνάμει επικίνδυνο» άνθρωπο.
Συναγερμός στις αρχές του Παρισιού καθώς άγνωστος επιτέθηκε αδιακρίτως σε πολίτες έξω από τα πρώην γραφεία του σατιρικού περιοδικού Σαρλί Εμπντό.
Από την επίθεση υπάρχουν αρκετοί τραυματίες ενώ τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
"Quand on arrive à #Charlie, on passe une porte en métal avec des badges et des caméras. Il y a un premier sas et une 2e porte métallique puis une cour pavée dans laquelle il y a un système à rayons X.(...) C'est bourré de flics."@le_parisien @Zlauwereys https://t.co/Zv3pAQt7xK— Nicolas Berrod (@nicolasberrod) September 25, 2020
Paris machete attack sees ‘four stabbed by pair near old Charlie Hebdo office’ https://t.co/4P1ToP06hi pic.twitter.com/pe3e5yGlMw— The Sun (@TheSun) September 25, 2020
Intervention de police en cours secteur Richard Lenoir à #Paris11.— Préfecture de Police (@prefpolice) September 25, 2020
Évitez le secteur.
Το περιοδικό δεχόταν και πάλι απειλές
Ανοιχτή επιστολή δημοσιεύουν σήμερα στη Γαλλία περίπου 100 μέσα μαζικής ενημέρωσης, με την οποία καλούν σε κινητοποίηση υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης σε υποστήριξη του Charlie Hebdo που απειλείται και πάλι από την Αλ-Κάιντα, μετά την αναδημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ.Ενώ η δίκη για την επίθεση που στις 7 Ιανουαρίου 2015 στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους συνεχίζεται μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, η διευθύντρια ανθρώπινων πόρων του εβδομαδιαίου σατιρικού περιοδικού Μαρικά Μπρε ανακοίνωσε στην αρχή της εβδομάδας πως χρειάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της εξαιτίας απειλών οι οποίες θεωρήθηκαν σοβαρές.
Την παραμονή της έναρξης της δίκης, το σατιρικό περιοδικό αποφάσισε να ξαναδημοσιεύσει τα σκίτσα του Μωάμεθ που το είχαν καταστήσει στόχο τζιχαντιστών.
Η αναδημοσίευση αυτή χαιρετίστηκε από μερικούς, όμως στοίχισε στο περιοδικό νέες απειλές, ιδιαίτερα από την πλευρά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ-Κάιντα, και καταδικάσθηκε από ορισμένες μουσουλμανικές χώρες.
«Μετά την εκ νέου δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ στις 2 Σεπτεμβρίου 2020, το Charlie Hebdo απειλείται και πάλι από τρομοκρατικές οργανώσεις. Πρόκειται για απειλές που αποτελούν μια αληθινή πρόκληση εν μέσω της δίκης και προχωρούν πολύ πέρα του Charlie καθώς στοχοθετούν επίσης όλα τα μέσα ενημέρωσης και ακόμη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», υπογραμμίζει ο Riss, ο διευθυντής του Charlie Hebdo, σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Μας φαίνεται απαραίτητο να προτείνουμε στα μέσα ενημέρωσης να σκεφθούν σχετικά με τη συλλογική απάντηση που αξίζει να δοθεί σ' αυτή την κατάσταση», εξηγεί.
Η κινητοποίηση αυτή μεταφράσθηκε σε μια ανοιχτή επιστολή προς τους Γάλλους πολίτες, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στο εξώφυλλο του σατιρικού περιοδικού, καθώς και στις σελίδες και τις ιστοσελίδες των μέσων ενημέρωσης που την συνυπογράφουν, μεταξύ των οποίων ο εθνικός και περιφερειακός γαλλικός Τύπος, τα κύρια τηλεοπτικά δίκτυα, περιοδικά και ραδιοσταθμοί.
πηγή
Σχετικά άρθρα