ΙΣΑ: Επικίνδυνες οι δηλώσεις για τη μη χρήση μάσκας, ή κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών | TheBlog.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

ΙΣΑ: Επικίνδυνες οι δηλώσεις για τη μη χρήση μάσκας, ή κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών

09:22 | 11/9/20

«Εντελώς καταδικαστέες και απαράδεκτες δηλώσεις εφόσον δεν έχουν επιστημονικό έρεισμα»

Ως «ανυπόστατες και επικίνδυνες» χαρακτηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τις απόψεις σχετικά με τα μέτρα προστασίας
για τον κορονοιό, ενώ σημειώνει ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του για μέλη του που διατυπώνουν απόψεις, οι οποίες στερούνται επιστημονικής βάσης.

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ο ΙΣΑ επαναλαμβάνει με ιδιαίτερη έμφαση προς κάθε κατεύθυνση, ότι τάσσεται κατηγορηματικά υπέρ όλων των μέτρων ατομικής και κοινωνικής προστασίας που προτείνουν οι ειδικοί και καλεί τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ και να μην ακούν όλους εκείνους που σκόπιμα ή μη, προσπαθούν να τους αποπροσανατολίσουν.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του  Συμβουλίου κατά τη σημερινή του συνεδρίαση επαναλαμβάνει με ιδιαίτερη έμφαση προς κάθε κατεύθυνση ότι τάσσεται κατηγορηματικά και εμφαντικά υπέρ όλων των μέτρων ατομικής και κοινωνικής προστασίας που προτείνουν οι ειδικοί.

Με ξεκάθαρο επιστημονικό λόγο καλεί τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ και να μην τείνει ευήκοο ους, σε όλους εκείνους που σκόπιμα ή μη προσπαθούν να τους αποπροσανατολίσουν.

Δηλώσεις και εκδηλώσεις κατά της χρήσης μάσκας, των λοιπών μέτρων δημόσιας υγείας, ή κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών είναι επικίνδυνες και σκοταδιστικές», σημειώνει ο ΙΣΑ.

Και προσθέτει: «Είναι αποδεκτό να διαφωνεί κανείς επιστημονικά, στο πλαίσιο ενός επιστημονικού forum, είναι όμως εντελώς καταδικαστέες και απαράδεκτες δηλώσεις ιδίως ιατρών εφόσον δεν έχουν επιστημονικό έρεισμα.

Συνιστούμε στα μέλη μας να απέχουν από δηλώσεις και εμφανίσεις στα ΜΜΕ εφόσον δεν είναι ειδικοί σε θέματα λοιμώξεων και Covid-19. Ως ιατρικό σώμα θα πρέπει, όπως πάντα, να επιδείξουμε τη σοβαρότητα και σύνεση που αρμόζει στο κύρος του ιατρικού λειτουργήματος.

Ο ΙΣΑ ασφαλώς αναγνωρίζει την ελευθερία της έκφρασης, αλλά, υπό τις παρούσες συνθήκες της παγκόσμιας πανδημίας, δεν θα ανεχτεί από τα μέλη του παρουσίες στα ΜΜΕ ή άλλο μέσο την προβολή προσωπικών απόψεων που στερούνται επιστημονικής βάσης και αποπροσανατολίζουν το κοινό. Ο ΙΣΑ αποφάσισε να εξαντλήσει την αυστηρότητά του, στο πλαίσιο της πειθαρχικής αρμοδιότητάς του, σε τέτοιες περιπτώσεις, εξετάζοντας κατά περίπτωση και την προσφυγή του στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα ανυπόστατες και επικίνδυνες απόψεις σχετικά με την πανδημία και τα μέτρα προφύλαξης που αποπροσανατολίζουν το κοινό και βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ο ΙΣΑ θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι σε μέλη του που δεν ενστερνίζονται τις διεθνείς επιστημονικές απόψεις για το θέμα, ωστόσο καλούμε και τους πολίτες να μη παρασύρονται και βάζουν σε κίνδυνο, τόσο τον εαυτό τους, όσο και την κοινωνία», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης.

πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών