Κάθε πότε πρέπει να πλένετε τα πινέλα του μακιγιάζ | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κάθε πότε πρέπει να πλένετε τα πινέλα του μακιγιάζ

16:30 | 29/9/20

Για να αποφύγετε ανεπιθύμητους ερεθισμούς στο δέρμα σας

Όσες ασχολείστε ιδιαιτέρως με το μακιγιάζ σας, μία από τις ρουτίνες που πρέπει να ακολουθείτε είναι η καθαριότητα των πινέλων σας.
Και μάλιστα σχολαστικά, καθώς τα βακτήρια που αναπτύσσονται σε ζεστές και υγρές περιοχές μπορούν να συσσωρευτούν στις τρίχες των πινέλων σας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα ή άλλους ερεθισμούς του δέρματος.

Μεταξύ αυτών, λοιπόν, και βακτήρια όπως ο σταφυλόκοκκος ή ο στρεπτόκοκκος, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε πιο σοβαρές λοιμώξεις. Μία μελέτη, μάλιστα, στο Πανεπιστήμιο Loyola Marymount διαπίστωσε ότι μετά από ένα μήνα, τα βρώμικα πινέλα μακιγιάζ φιλοξένησαν περισσότερα βακτήρια από όσα μπορούσαν να μετρήσουν.

Έτσι, ακόμη κι αν καθαρίζετε το πρόσωπό σας κάθε φορά πριν την εφαρμογή του μακιγιάζ σας, τα βακτήρια μπορούν να συσσωρευτούν σε αυτό, όταν τα πινέλα σας δεν καθαρίζονται συχνά.

Για να αποφύγετε, λοιπόν, τις ανεπιθύμητες συνέπειες των βακτηρίων στο πρόσωπό σας δεν έχετε παρά να τινάζετε τα πινέλα σας μετά από κάθε χρήση και τουλάχιστον μία φορά τον μήνα να τα καθαρίζετε σχολαστικά και σε βάθος με νερό.

πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top