Λινού: Η μάσκα δεν είναι επαρκές μέτρο για τα σχολεία | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

lamazi ad

Λινού: Η μάσκα δεν είναι επαρκές μέτρο για τα σχολεία

14:04 | 8/9/20

«Η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι το βασικό μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού»

Για τη χρήση μασκών στα σχολεία αλλά και όλα τα μέτρα που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Τρίτης (8/9) καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

«Απαιτούνται αποστάσεις μέσα στις τάξεις για τους μαθητές», τόνισε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και εξήγησε πως δεν θα έχει αποτέλεσμα η τιμωρητική διάθεση απέναντι στους μαθητές που τυχόν απειθαρχήσουν στη χρήση της μάσκας.

«Η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι το βασικό μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού» δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 επισημαίνοντας:

«Καθώς τα σχολικά τμήματα θα λειτουργήσουν με πλήρη σύνθεση, αυτό δεν είναι εφικτό, καθώς στην πλειονότητα των τάξεων θα βρίσκονται πάνω από 22 μαθητές ανά αίθουσα, ενώ δεν υπήρξε μέριμνα για την εύρεση μεγαλύτερων αιθουσών».

Η μάσκα, εξήγησε, λειτουργεί προσθετικά και από μόνη της είναι επαρκές μέτρο, ενώ απαραίτητος θα είναι ο αποτελεσματικός αερισμός της αίθουσας, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Παράλληλα, πρέπει να εξασφαλισθεί πως οι μαθητές θα παραμένουν όσο λιγότερο χρόνο γίνεται σε κλειστούς χώρους.

«Για την εφαρμογή του μέτρου της μάσκας, απαραίτητη είναι η επικοινωνία και η ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας απέναντι στους μαθητές που τυχόν απειθαρχούν, με παραίνεση των γονέων τους» δήλωσε η Αθηνά Λινού.


- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top