Μητσοτάκης για κορονοϊό: Θα διατηρήσουμε την οικονομία μας ανοιχτή με ελάχιστες εκπτώσεις και παραχωρήσεις | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μητσοτάκης για κορονοϊό: Θα διατηρήσουμε την οικονομία μας ανοιχτή με ελάχιστες εκπτώσεις και παραχωρήσεις

15:03 | 16/9/20

«Η ελληνική κοινωνία και η ελληνική πολιτεία θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων»

Βέβαιος πως και αυτή τη φορά, κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, «η ελληνική κοινωνία και η ελληνική πολιτεία θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων»
εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η οικονομία θα διατηρηθεί ανοιχτή «με ελάχιστες εκπτώσεις και παραχωρήσεις» μέχρι να βρεθεί εμβόλιο ή άλλη αποτελεσματική θεραπεία, και πρόσθεσε ότι «παρά την αύξηση των κρουσμάτων η Ελλάδα εξακολουθεί και στη διαχείριση του δεύτερου κύματος να τα καταφέρνει καλύτερα από σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι αυτή την επιτυχία θα την διαφυλάξουμε και μέχρι που να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που δεν θα είναι άλλη από το εμβόλιο ή από μια άλλη τελείως αποτελεσματική θεραπεία, και πρόσθεσε:

«Θα διατηρήσουμε την οικονομία μας ανοιχτή, με τις ελάχιστες δυνατές εκπτώσεις και παραχωρήσεις που όλοι πρέπει να κάνουμε για να διαφυλάξουμε την υγεία όλων των συμπολιτών μας, κυρίως των αγαπημένων μας, αλλά και να επιτρέψουμε στη χώρα να ανασάνει οικονομικά. Και είμαι σίγουρος ότι αυτή την ισορροπία θα μπορέσουμε να την βρούμε».

«Λεπτή ισορροπία αλλά αναγκαίο να κρατηθεί», απάντησε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Μητσοτάκης για την χρήση μάσκας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη χρήση μάσκας, σημειώνοντας: Στο μέτωπο της πανδημίας έχουμε πάρει μια σειρά από πρόσθετα μέτρα που αφορούν κυρίως την Αττική.

«Υπάρχει μια λελογισμένη ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων. Τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει είναι λογικά και ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Εξακολουθούμε να επιμένουμε πάρα πολύ στη χρήση της μάσκας ως το ένα οριζόντιο προστατευτικό μέτρο το οποίο μπορεί να μας επιτρέψει να μην χρειαστεί να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα στο μέλλον. Και πιστεύω ότι όπως και στο παρελθόν όταν αυξήσαμε την κλιμάκωση των μέτρων, έτσι και τώρα θα καταφέρουμε να ελέγξουμε και αυτό το διαφαινόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας - επειδή βλέπω διάφορα στατιστικά τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα - είναι απολύτως έτοιμο να αντιμετωπίσει την όποια έξαρση των κρουσμάτων και σε επίπεδο κρεβατιών και σε επίπεδο κρεβατιών ΜΕΘ. Ούτως ή αλλιώς μέσα στον επόμενο βήμα θα δίνονται καθημερινά αλλά και εβδομαδιαία στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας περισσότερα καινούργια κρεβάτια εντατικών σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα το οποίο έχουμε θέσει με την υποστήριξη των δωρητών οι οποίοι με τόσο μεγάλη συγκίνηση είχαν ανταποκριθεί στα αιτήματα να ενισχύσουμε το ΕΣΥ με μόνιμα κρεβάτια εντατικής θεραπείας».

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top