Νέα φωτιά τώρα στη Μόρια: Καίγονται σκηνές – Φεύγουν τρέχοντας οικογένειες (βίντεο) | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Νέα φωτιά τώρα στη Μόρια: Καίγονται σκηνές – Φεύγουν τρέχοντας οικογένειες (βίντεο)

20:04 | 9/9/20

Νέος συναγερμός στην περιοχή

Νέα φωτιά έχει ξεσπάσει στη Μόρια. Σύμφωνα με τις εικόνες αλλά και τις πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, καίγονται σκηνές ενώ οικογένειες έτρεχαν να σωθούν.

«Την καταστροφή στη Μόρια μπορούσε κανείς να προβλέψει με μαθηματική ακρίβεια»
Για καταστροφή σε έναν περιορισμένο χώρο, «όπου διαμένουν επί χρόνια στοιβαγμένοι "κακήν κακώς" χιλιάδες άνθρωποι» και την οποία «σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια από το 2015 ως και "χθες" μπορούσε κανείς να προβλέψει», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, αναφερόμενο στα γεγονότα της Μόριας.Ο σύλλογος κάνει λόγο -μεταξύ άλλων- για ανεφάρμοστα σχέδια και εξαγγελίες, πολιτικά στελέχη, από το 2015 μέχρι σήμερα, χωρίς καμία εμπειρία και γνώση του μεταναστευτικού, καθώς και για «άθλια κατάσταση» και σε δομές της ενδοχώρας, όπως στον Ελαιώνα, τη Μαλακάσα, τον Σκαραμαγκά, το Πολύκαστρο και τα Διαβατά, «όπου ως άτυπα "κέντρα διερχομένων" στοιβάζουν πλήθος προσφύγων με σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και όχι μόνο».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και ζητά τα ΚΥΤ και οι δομές να φιλοξενούν αριθμό ανθρώπων απολύτως σύμφωνα με τη χωρητικότητά τους. Επίσης, «να μην μεταφερθεί κανείς από τη Μόρια μέχρι να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα των τεστ κορονοϊού, εκτός από σοβαρές περιπτώσεις ευάλωτων, και τέλος να ακυρωθεί η αποσυμφόρηση της Μόριας όταν οδηγεί σε αναγκαστική συμφόρηση δομών στην ενδοχώρα».

Τέλος, ζητά από τα πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουν σε ένα «σχεδιασμό ρεαλιστικό, που να σέβεται τους εργαζόμενους και να σέβεται τους κανόνες διεθνούς δικαίου για τους φιλοξενούμενους».

«Η Γαλλία είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην αλληλεγγύη»

Έτοιμη «να συμμετάσχει στην αλληλεγγύη» μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο, με αποτέλεσμα να μείνουν άστεγοι χιλιάδες πρόσφυγες, δηλώνει η γαλλική κυβέρνηση.

«Η Γαλλία ουδέποτε απέφυγε τις ευθύνες της» και «όπως πάντα, είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην αλληλεγγύη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γκαμπριέλ Ατάλ, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Χαρακτήρισε «ανθρωπιστική τραγωδία» την κατάσταση στη Λέσβο και προσέθεσε ότι ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κλεμάν Μπον, μίλησε με τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο, και του ζήτησε «να εκφράσει με σαφήνεια τις ανάγκες που παρουσιάζονται σήμερα από τις ελληνικές Αρχές».

πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top