Περίεργες κινήσεις και ψυχολογικός πόλεμος των Τούρκων στον Έβρο: Βαν προκαλούν παρεμβολές στις επικοινωνίες | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Περίεργες κινήσεις και ψυχολογικός πόλεμος των Τούρκων στον Έβρο: Βαν προκαλούν παρεμβολές στις επικοινωνίες

11:44 | 9/9/20

Έχουν τοποθετήσει ηχεία μεγάλης ισχύος προς την ελληνική πλευρά και παίζουν μέρα και νύχτα στρατιωτικά εμβατήρια στη διαπασών

Μία πολύ περίεργη κινητικότητα παρατηρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην ελληνοτουρκική οριογραμμή του Έβρου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην τουρκική πλευρά έχουν στηθεί τεράστιες ηχητικές εγκαταστάσεις που ανά τακτά χρονικά διαστήματα παίζουν στρατιωτικά εμβατήρια στη διαπασών ακόμη και κατά τις νυχτερινές ώρες στο πλαίσιο ενός ιδιότυπου ψυχολογικού πολέμου. Παράλληλα οι Τούρκοι εκτοξεύουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα, ενώ ανάβουν και καπνογόνα.

Αυτό που έχει προβληματίσει περισσότερο όμως τις ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές που βρίσκονται στην ακριτική περιοχή είναι ότι από την αντίπερα όχθη του ποταμού Έβρου κινούνται ύποπτα διάφορα φορτηγάκια κλειστού τύπου που φθάνουν μέχρι την κοίτη, σταματούν για κάποιες ώρες και μετά μετακινούνται με χαμηλή ταχύτητα κατά μήκος των συνόρων.

Τα συγκεκριμένα βαν είναι όμοια με αυτά που φέρεται να διαθέτουν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας που έχει τη δυνατότητα να απενεργοποιεί το σήμα στα κινητά τηλέφωνα και να προκαλεί παρεμβολές σε ασυρμάτους και μια πλειάδα συστημάτων επικοινωνίας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας παρακολουθούν επισταμένως τις κινήσεις οι οποίες ενίοτε είναι άκρως προκλητικές. Κάτι τέτοιο συνέβη για παράδειγμα όταν αποφασίστηκε η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Εκείνη την ημέρα στήθηκε γλέντι από τους Τούρκους ακριβώς απέναντι από το ελληνικό φυλάκιο με τους γείτονές μας να προβαίνουν σε χειρονομίες, να βάζουν μουσική στη διαπασών και να χορεύουν, δείχνοντας παράλληλα μέρος του οπλισμού που κρατούσαν.

πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top