Ψυχολόγος για «Big Brother» και χυδαίο σχόλιο περί βιασμού από παίκτη: «Το θέμα είναι γιατί μπήκε στο παιχνίδι» | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

lamazi ad

Ψυχολόγος για «Big Brother» και χυδαίο σχόλιο περί βιασμού από παίκτη: «Το θέμα είναι γιατί μπήκε στο παιχνίδι»

22:30 | 7/9/20

«Άνδρες να ξεσηκωθείτε» τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Μάγδα Δασκαλάκη

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το σχόλιο του Αντώνη Αλεξανδρίδη περί βιασμού. Οι εξελίξεις με φόντο το «Big Brother» είναι καταιγιστικές με πολλούς χορηγούς
να αποσύρουν τις χορηγίες τους από το παιχνίδι και τις ανακοινώσεις από τον πολιτικό κόσμο να πληθαίνουν.

Στην εκπομπή «Live News» του Mega, η μητέρα του Αντώνη Αλεξανδρίδη τόνισε πως είναι κλονισμένη. «Είμαι κλονισμένη, δεν ξέρω τι να πω. Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Ο Αντώνης δεν είναι έτσι, δεν έχει τέτοιες αρχές» ανέφερε η μητέρα του πρώην παίκτη.

Η ψυχολόγος Μάγδα Δασκαλάκη, σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή του Mega, το βράδυ της Δευτέρας είπε: «Συγκρατώ την σκέψη μου, συγκροτώ τον λόγο μου». Σύμφωνα με την κυρία Δασκαλάκη το ζήτημα δεν είναι αν ο εν λόγω κύριος αποχώρησε από το παιχνίδι, «το θέμα είναι γιατί μπήκε».

«Τι θα μπορούσε αυτός ο νεαρός να δώσει σε αυτό το πρόγραμμα; Μάλλον ξέφυγε από την παραγωγή και ο ίδιος ο χαρακτήρας. Το θέμα δεν είναι να βάζουμε σε αυτά τα θεάματα ανθρώπους που κι εμείς οι ίδιοι καθιστούμε καρικατούρες απλώς για να αγριέψουμε το θέαμα», ανέφερε.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν μιλά για τους παίκτες, αλλά στο πως θεωρούμε εμείς «ότι οι θεατές θα καθίσουν στον καναπέ τους κάθε βράδυ για να παρακολουθήσουν τις νοοτροπίες, την ηθική, την αισθητική κάποιων ανθρώπων που γνωρίζουν ότι γίνονται πρωταγωνιστές».

«Στο Κολοσσαίο της τηλεόρασης, ο μονομάχος προκαλεί όσο γίνεται περισσότερο το λιοντάρι. Ακόμα και όταν το λιοντάρι νικούσε τον μονομάχο, οι υπεύθυνοι το σώμα του το έβγαζαν από την αρένα.

Το ζήτημα είναι ότι το 2020, σε χώρα ευρωπαϊκής ένωσης, υπάρχουν νεαροί άνδρες που αντιμετωπίζουν, θεωρούν τη γυναίκα αντικείμενο, ως δοχείο, ως νούμερο. Ο άνδρας δεν πρέπει να φαίνεται, ο άνδρας είναι.

Κι αυτό το καθιστούν η ευγένεια, η ηθική του, η υπόστασή του, η αισθητική του, το τι θεωρεί τη γυναίκα, τη μάνα, την αδερφή, την φύση την ίδια», τόνισε.

Για να σταθεί και πάλι στην επιλογή της παραγωγής, αναφέροντας πως: «Αν επιλέγω ανθρώπους που εγώ η ίδια τους αντιμετωπίζω ως καρικατούρα, με την μεγένθυση που δίνει ο φακός και την εστίαση στους διαλόγους, οι άνθρωποι θα βγουν ως καρικατούρες».

«Το θέμα δεν έχει να κάνει αν οι φεμινιστικές οργανώσεις έχουν αντανακλαστικά, το θέμα είναι ανδρικό, οι άνδρες να ξεσηκωθείτε γιατί δεν είναι αυτός ο άνδρας, που πρέπει να βγαίνει στην τηλεόραση, στην κοινωνία και να σας εκπροσωπεί», υπογράμμισε κλείνοντας.πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top