Συρίγος για Μόρια: Κάθε σοβαρό κράτος οφείλει να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα για τη φωτιά | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Συρίγος για Μόρια: Κάθε σοβαρό κράτος οφείλει να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα για τη φωτιά

13:32 | 9/9/20

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι Τούρκοι παρακολουθούν πολύ καλά τι γίνεται μέσα στους καταυλισμούς»

Πολλαπλό το μήνυμα της συμμετοχής στελέχους της ΕΥΠ αλλά και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην έκτακτη
σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα τη φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας και το πώς θα τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση στο νησί.

Είναι φανερό ότι τα κυβερνητικά στελέχη εξετάζουν, μεταξύ άλλων, και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας.

Στο μεταξύ αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ στη Λέσβο και ήδη μεταβαίνουν τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα προς το νησί.

Το θέμα σχολίασε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο βουλευτής ΝΔ, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Άγγελος Συρίγος, ο οποίος τόνισε ότι θα ελεγxθούν όλα τα ενδεχόμενα, δηλαδή αν πρόκειται  για ένα τυχαίο γεγονός, προβοκάτσια ή αντίδραση των ανθρώπων που μένουν εκεί όταν άκουσαν για καραντίνα.

«Το πιο λογικό είναι να άκουσαν κάποιοι ότι ορισμένοι έχουν κορωνοϊό, να φοβήθηκαν και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να βγουν έξω».  Ωστόσο, «ένα σοβαρό κράτος οφείλει να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα» είπε ο κ. Συρίγος.

Ερωτηθείς αν μπορεί να υπάρχουν Τούρκοι κατάσκοποι μέσα στον καταυλισμό, απάντησε ότι δεν πρέπει να έχουμε «καμία αμφιβολία ότι οι Τούρκοι παρακολουθούν πολύ καλά τι γίνεται μέσα στους καταυλισμούς».

Σημείωσε επίσης πως η διάχυση πληθυσμού που μπορεί να είναι μολυσμένος με τον ιό είναι μεγάλο πρόβλημα και για το σκοπό αυτό ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις ώστε να ελέγξουν την κατάσταση.

Στη Λέσβο αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμός μειωμένος, όπως είπε ο κ. Συρίγος, σε σύγκριση με τους 23.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν στο νησί τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Τον τελευταίο μήνα για πρώτη φορά μετά το 1991 είχαμε περισσότερες επιστροφές στις χώρες τους από ό,τι αφίξεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κατάσταση είναι ιδανική, ωστόσο η κατάσταση στα σύνορα ελέγχεται» σχολίασε.

Στο μεταξύ όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η Λέσβος θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  και θα απαγορευτεί η απομάκρυνση από το νησί όσων διέμεναν στη Μόρια.

H είδηση για τη φωτιά στο ΚΥΤ Μόριας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ανδρέα Ρομπόπουλου δεν έχει μεταδοθεί ακόμη στα τουρκικά μέσα. Η Άγκυρα πάντως είναι εκνευρισμένη από τα αυστηρότατα μέτρα που λαμβάνει η Ελλάδα με το κλείσιμο των θαλάσσιων συνόρων στις μεταναστευτικές ροές.

Σε ό,τι αφορά τον Έβρο, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα λόγω της αύξησης των περασμάτων που οδήγησαν και σε αύξηση των μεταναστευτικών πιέσεων.πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top