Τσιόδρας από Λακωνία: Θα ληφθούν μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού (βίντεο) | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τσιόδρας από Λακωνία: Θα ληφθούν μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού (βίντεο)

16:07 | 28/9/20

Έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε εργάτες

Ο Σωτήρης Τσιόδρας βρίσκεται στη Λακωνία όπου πραγματοποιεί αυτοψία στην περιοχή μετά από τον εντοπισμό τουλάχιστον 32 κρουσμάτων κορονοϊού. Σε δηλώσεις του πριν από λίγο ο καθηγητής
λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι υπάρχουν κρούσματα σε μια ευάλωτη ομάδα όπως είναι οι μετανάστες.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι «θα ληφθούν μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στην περιοχή» ενώ ξεκαθάρισε ότι οι θετικοί θα απομονωθούν ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι υπάρχει δυσκολία στην ιχνηλάτιση των επαφών των κρουσμάτων για αυτό και γίνονται μεγάλες προσπάθειες για τον περιορισμό της πανδημίας.

Στη Λακωνία έφθασαν εκτάκτως ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τον γγ Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid-19 σε αλλοδαπούς εργάτες γης της περιοχής.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επισκέφθηκαν τις περιοχές του Δήμου Ευρώτα, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Μολάων, όπου είχαν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, σε συνέχεια αύξησης κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή μεταξύ αλλοδαπών εργατών γης.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των τοπικών Αρχών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων μείωσης της διασποράς του κορονοϊού.

«Πρόκειται για μια δύσκολη και ευάλωτη περιοχή»

Την ανησυχία του αναφορικά με τα 32 κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στον Ευρώτα της Λακωνίας σε εργάτες γης εξέφρασε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, Ανάργυρος Μαριόλης.

Μιλώντας το πρωί στο Mega τόνισε «πρόκειται για μια δύσκολη και ευάλωτη περιοχή» ενώ επεσήμανε πως «έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό μια εκτεταμένη ιχνηλασία και η περιοχή έχει μπει από χθες σε διαδικασία ανίχνευσης του ιού».«Αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος σε όλους όσοι βρίσκονται εκεί, ενώ ήδη είναι σε απομόνωση τα σπίτια των ανθρώπων που διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό» δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης συμπληρώνοντας:

«Έχει γίνει προσπάθεια ώστε να διαμορφωθεί ένας χώρος ειδικός για τη φύλαξη των θετικών κρουσμάτων».

«Για να εξακριβωθεί το πότε ξεκίνησε η διασπορά του ιού και από πού, θα γίνει αιμοληψία από αυτούς που παρουσίασαν συμπτώματα» τόνισε ο Ανάργυρος Μαριόλης.

πηγή
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top