Ζαχαράκη: Οι καταλήψεις θα ατονήσουν, το αντιμετωπίζουμε παιδαγωγικά | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ζαχαράκη: Οι καταλήψεις θα ατονήσουν, το αντιμετωπίζουμε παιδαγωγικά

13:49 | 28/9/20

«Έχουμε συγκεκριμένο αριθμό αιθουσών, προσλαμβάνουμε αναπληρωτές και εξηγούμε στα παιδιά τι γίνεται»

Για τις καταλήψεις που πραγματοποιούνται σε πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.
Εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα ατονήσουν διευκρίνισε πως αντιμετωπίζονται παιδαγωγικά.

«Στο τέλος της ημέρας θα μάθουμε ποια σχολεία είναι σε κατάληψη. Προσωπικά έχω την αίσθηση ότι αυτό το πράγμα θα ατονήσει. Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα παιδαγωγικά, έχουμε παροτρύνει τα στελέχη εκπαίδευσης, διευθυντές εκπαίδευσης, διευθυντές/διευθύντριες σχολείων να μιλούν απευθείας με τα παιδιά, βλέπω ότι αυτό έχει αποτέλεσμα σε πολύ μεγάλο βαθμό, να εξηγούν τι γίνεται με το θέμα των εκπαιδευτικών, με τα κενά, με το θέμα καθαρισμού και λοιπά εκπαιδευτικά ζητήματα» ανέφερε είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Παρεμβάσεις εξωσχολικές ή ζητήματα εξωσχολικά δεν βοηθούν αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε η υφυπουργός.

«Έχουμε συγκεκριμένο αριθμό αιθουσών, ειδικά στα σχολεία του κέντρου που είναι πολυπληθή, είμαστε με το συγκεκριμένο αριθμό» επεσήμανε και εξήγησε: «Ορισμένα τμήματα μπορεί να έχουν όντως 25 με 26 παιδιά, αλλά και 15 με 16, αλλά και ολιγομελή με 2 ή 3 παιδιά».

«Στα παιδιά εξηγούμε τι γίνεται, ο δήμος έχει το προσωπικό καθαρισμού και το ΥΠΕΣ έχει ενισχύσει φέτος τις συμβάσεις καθαριστριών πλήρους ωραρίου και τις κύριες/κυρίους που βοηθούν με το μερικό ωράριο. Μπορούν να κάνουν και ολιγόμηνες συμβάσεις λόγω COVID και θα προσληφθούν φέτος περισσότεροι αναπληρωτές από ποτέ, νωρίτερα από ποτέ» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Προσλαμβάνουμε αναπληρωτές ορισμένου χρόνου. Γύρω στις 10 Οκτωβρίου θα γίνει η επόμενη φάση πρόσληψης καθηγητών. Δεν έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο κυλιόμενου ωραρίου, αυτή τη στιγμή προχωράμε ως έχουμε».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top