Δερμιτζάκης: Μάσκα παντού, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Δερμιτζάκης: Μάσκα παντού, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας

11:48 | 1/10/20

«Ο αριθμός των κρουσμάτων στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα δείχνει ότι κάπου έσπασε το πρωτόκολλο»

Στην αύξηση των κρουσμάτων ιδιαίτερα στην Αττική που έχει προκαλέσει ανησυχία στους ειδικούς και στην κυβέρνηση αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης (1/10)
ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Ένα μέτρο που θα πρέπει να γίνει επειγόντως και μου κάνει εντύπωση που δεν έχει γίνει, είναι μάσκα παντού και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας» επεσήμανε μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Δερμιτζάκης παράλληλα σημείωσε ότι γίνονται «εκπτώσεις» στην χρήση μάσκας αφού πολλοί δεν την χρησιμοποιούν συνέχεια ή ορθά, ενώ υπογράμμισε ότι η χρήση της θα πρέπει να γίνεται από όλους και παντού, αφού έτσι γίνεται πιο γρήγορη και εύκολη ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.

«Όταν φοράμε μάσκα η πιθανότητα μετάδοσης είναι απειροελάχιστη» διευκρίνισε.

«Έσπασε το πρωτόκολλο στον Άγιο Παντελεήμονα»

Κάνοντας ειδική αναφορά στα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα, ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι κάπου έσπασε το πρωτόκολλο.

«Κατά πάσα πιθανότητα κάπου παραβιάστηκε το πρωτόκολλο. Σε τέτοιες δομές πρέπει να ακολουθούνται ευλαβικά τα πρωτόκολλα» επεσήμανε.

Ο καθηγητής ιατρικής σημείωσε ότι είναι σημαντικό και οι συγγενείς των τροφίμων να τηρούν όλους τους κανόνες, ενώ θα πρέπει να δουν και αν τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα στα γηροκομεία που έχουν επιλέξει.

«Φαίνεται αν μια δομή έχει τη σωστή φιλοσοφία στα πρωτόκολλα» εξήγησε και συμπλήρωσε:
«Σημαντική είναι η ατομική ευθύνη που φέρει ο καθένας, καθώς η πολιτεία δεν μπορεί να ελέγχει τον καθένα ξεχωριστά, είναι αδύνατο».

Επιπλέον, ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στον οίκο ευγηρίας δείχνει όπως είπε ότι «πρώτον είναι πολύ καιρό και δεύτερον ότι υπάρχει ένα μεγαλύτερο εύρος παραβίασης πρωτοκόλλου».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top