Γιατί είναι δύσκολο να εφαρμοστεί το μέτρο της μάσκας στην Αττική | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Γιατί είναι δύσκολο να εφαρμοστεί το μέτρο της μάσκας στην Αττική

13:05 | 6/10/20

«Οι συστάσεις είναι ίδιες παντού» λέει ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Δημήτρης Παρασκευής

Ξεκάθαρες είναι οι υπάρχουσες συστάσεις για τη χρήση μάσκας κατά του κορονοϊού σύμφωνα με τον καθηγητή Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Δημήτρη Παρασκευή. Ωστόσο το μέτρο δεν εφαρμόζεται επαρκώς στην Αττική, παρά τα 167 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες (05.10) ο ΕΟΔΥ.

«Το ζητούμενο είναι να φοράμε τη μάσκα όσο το δυνατόν περισσότερο στο βαθμό του δυνατού. Κινδυνεύουμε να κολλήσουμε ή να μεταδώσουμε τον ιό αν βρισκόμαστε κοντά σε κάποιον συνάνθρωπό μας. Μπορεί η μάσκα να μας προστατεύσει. Αλλά δεν την χρειαζόμαστε αν δεν υπάρχει συγχρωτισμός» είπε μιλώντας στο Open.

Και συνέχισε: «Στην Αττική υπάρχει μεγάλη ετερογένεια, μεγάλος πληθυσμός και η εφαρμογή δεν είναι τόσο εύκολη. Ωστόσο οι συστάσεις είναι ίδιες παντού. Φοράμε πάντα τη μάσκα ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους όταν βρισκόμαστε σε κοντινή απόσταση με κάποιο συνάνθρωπό μας».

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή «η υπάρχουσα σύσταση είναι ξεκάθαρη». «Εξετάζεται και για το πιο είναι το καλύτερο μέτρο στην Αττική. Ίσως αν γίνει υποχρεωτική να είναι πιο σαφές [...] Θα πρέπει όλοι μας να δίνουμε το καλό παράδειγμα και για το μέγεθος της ευθύνης και για τη σοβαρότητα του προβλήματος.


Τα περιοριστικά μέτρα σε Αχαΐα και Ιωάννινα

Από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου ισχύουν περιοριστικά μέτρα σε Αχαΐα και Ιωάννινα λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου. Συγκεκριμένα:
  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες κλπ.
  • Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών 5 μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top