Γώγος: Μέτρα κατά του κορονοϊού και το 2021 – Τέλη Δεκεμβρίου περιμένουμε εγκρίσεις για τα εμβόλια | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Γώγος: Μέτρα κατά του κορονοϊού και το 2021 – Τέλη Δεκεμβρίου περιμένουμε εγκρίσεις για τα εμβόλια

12:12 | 27/10/20

«Αυτή την βδομάδα δεν αποκλείεται να δούμε πάνω από 1.000 κρούσματα»

Για τα μέτρα κατά του κορονοϊού που όπως όλα δείχνουν ήρθαν για να μείνουν στη ζωή μας τουλάχιστον μέχρι το 2021 μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης (27/10) ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος. Παράλληλα εστίασε και στις εγκρίσεις για τα εμβόλια τις οποίες όπως τόνισε περιμένουμε μέχρι τέλη Δεκεμβρίου.

«Τέλη Δεκεμβρίου πιθανότατα θα υπάρχουν οι εγκρίσεις μερικών από τις πλατφόρμες εμβολίων και αρχικά θα γίνουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών ενώ σημείωσε πως θα χρειαστεί τουλάχιστον περίπου ένα χρόνο για να υπάρξει μια συνολική ανοσία» είπε στον ΣΚΑΪ και επεσήμανε πως τα μέτρα δημόσιας υγείας θα έχουμε και το 2021 τα οποία όπως ανέφερε θα βοηθήσουν και σε άλλα νοσήματα.

Επίσης, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας σημείωσε πως δεν αποκλείεται να δούμε αυτή την βδομάδα πάνω από 1.000 κρούσματα ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την πίεση στο σύστημα υγείας αναφέροντας πως οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές κοντεύουν τους 1.000 ενώ στα Γιάννενα υπάρχει πίεση και στις κλινικές covid (όχι στις μονάδες).

Όπως εξήγησε όσο χρειάζονται να ανοίγουν κλινικές κορονοϊού πιέζεται το σύστημα στα υπόλοιπα. «Υπάρχει πραγματικά πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί» είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως είναι γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά ενώ υπογράμμισε πως τώρα αυτή είναι μεγαλύτερη απ’ ότι τον Μάρτιο παρότι υπάρχει καλύτερη προετοιμασία πλέον.

Σχετικά με τα μέτρα υπογράμμισε πως αν τα μέτρα δεν πάνε καλά δεν είναι απίθανο το lockdown και πως πάνω από 2.000 κρούσματα σημαίνει νέα μέτρα. Ωστόσο ανέφερε πως τα τωρινά μέτρα είναι ικανοποιητικά. «Η γενική τήρηση της μάσκας θα αλλάξει τον αριθμό των κρουσμάτων»

Επιπλέον o καθηγητής σημείωσε πως υπάρχει το σενάριο ότι έρχεται τώρα μεγάλο κύμα κορωνοιού ενώ επεσήμανε ότι η τηλεργασία πρέπει να αυξηθεί για να μην κυκλοφορεί πολύς κόσμος έξω δηλαδή το 50% να γίνει 70 ή και 80%.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top