Μίνα Γκάγκα: Θα έχουμε αρκετά δύσκολο χειμώνα και μόνο με τον κορονοϊό (βίντεο) | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μίνα Γκάγκα: Θα έχουμε αρκετά δύσκολο χειμώνα και μόνο με τον κορονοϊό (βίντεο)

09:59 | 7/10/20

«Τη μάσκα να τη βγάζουμε μόνο στο σπίτι, τις άλλες ώρες να τη φοράμε» τονίζει η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Σωτηρία

Για την χρήση μάσκας και τη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (7/10) η λοιμωξιολόγος, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάκα.

«Όλοι μπορεί να κολλήσουμε και να εμφανίσουμε συμπτώματα. Πρέπει να φοράμε τη μάσκα. Το κάναμε ήδη πολύ καιρό, θα το κάνουμε ακόμα για πολύ καιρό. Να τη βγάζουμε μόνο στο σπίτι και να τη φοράμε όλες τις υπόλοιπες ώρες» σημείωσε μιλώντας στο Mega.

«Υπάρχει συγχρωτισμός έξω, αλλά το κυριότερο είναι τι γίνεται στους εσωτερικούς χώρους. 1 στους 3 δεν τη φοράει καλά τη μάσκα» επεσήμανε.

Στο ερώτημα εάν έπονται νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων που καταγράφονται σε αυτή, υποστήριξε ότι «δεν ξέρω αν έρχονται μέτρα. Πάντως τα μέτρα για τους εσωτερικούς χώρους υπάρχουν καιρό. Αλλά δεν τηρούνται».

Κληθείσα να σχολιάσει την πρόβλεψη ότι θα υπάρξουν 7.000 νεκροί στην Ελλάδα από τον κορονοϊό, απάντησε ότι δεν κάνει προβλέψεις «αλλά όσο αυξάνει ο αριθμός των νοσηλευομένων, υπάρχει ένας κίνδυνος για όλο το σύστημα Υγείας».

«Θα έχουμε αρκετά δύσκολο χειμώνα και μόνο με τον κορονοϊό» είπε σχετικά με το αν η εποχική γρίπη θα κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα.

«Αυτό που θα δυσκολέψει πολύ τα πράγματα θα είναι να χρειαστούν πολλές νοσηλείες. Μοιραία στους κλειστούς χώρους θα έχουμε πολλά κρούσματα» επεσήμανε.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι η υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουν κι άλλες ΜΕΘ, επισημαίνοντας ωστόσο τι συνεπάγεται αυτό για το σύστημα Υγείας.

«Το θέμα είναι ότι όταν ανοίγεις μονάδες Covid-19, τόσο θα μειωθεί η δυνατότητά μας να φροντίσουμε οποιονδήποτε άλλο ασθενή. Θα κλείσουν χειρουργεία, άλλες κλινικές. Είναι μια γενική πίεση που επηρεάζει όλους τους ανθρώπους. Είτε έχουν κορονοϊό είτε όχι» είπε.

Αναφερόμενη τέλος σε όσους θα συγκεντρωθούν σήμερα, αναμένοντας την απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, τόνισε ότι «πρέπει να φοράνε μάσκα και να προσπαθούν να είναι όσο πιο αραιά γίνεται ο ένας από τον άλλον. Το λιγότερο ένα μέτρο απόσταση και με μάσκα».πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top