Νέα πρόκληση Ερντογάν: Ανοίγει την παραλία των Βαρωσίων στα κατεχόμενα της Κύπρου | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Ανοίγει την παραλία των Βαρωσίων στα κατεχόμενα της Κύπρου

12:41 | 7/10/20

Από το πρωί έχουν μπει στην Αμμόχωστο μηχανήματα του ψευδοκράτους και πραγματοποιούν εργασίες

Μόνο συναινετική διάθεση για αποκλιμάκωση της κρίσης δεν δείχνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Από το πρωί κυκλοφορούν στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν μηχανήματα του ψευδοκράτους των κατεχομένων της Κύπρου να πραγματοποιούν εργασίες στην παραλία των Βαρωσίων έτσι ώστε η απροσπέλαστη, μέχρι και σήμερα, περίκλειστη περιοχή, να γίνει προσβάσιμη, παρά τις εκκλήσεις περί του αντιθέτου από την διεθνή κοινότητα.

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στο Twitter ο ανταποκριτής της Milliyet Σαφά Καραχασάν επισημαίνει ότι μετά την ανακοίνωση του κατοχικού πρωθυπουργού Ερσίν Τατάρ ότι «την Πέμπτη θα ανοίξει για τους πολίτες η παραλιακή γραμμή της πόλης – φάντασμα, ήδη μηχανήματα έργου εισήλθαν στην περιοχή», δημοσιοποιώντας μάλιστα και σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Θυμίζουμε ότι το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων, της πόλης που κάποτε έσφυζε από ζωή χάρις στον ελληνοκυπριακό πληθυσμό που ζούσε εκεί, είναι απροσπέλαστη εδώ και 46 χρόνια καθώς βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή μετά την εισβολή του Αττίλα το καλοκαίρι του 1974.

Τόσο οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ καθώς επίσης και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει από τον κ. Ερντογάν να βάλει τέλος στην πειρατική πολιτική του και να συμβάλλει στην δημιουργία ενός ομαλού κλίματος συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας δείχνει να μην συμμερίζεται μέχρι και σήμερα τις σχετικές εκκλήσεις. Τουναντίον θέλει με τον τρόπο του να δείξει ότι στηρίζει τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν τις «εκλογές» στις περιοχή.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top