«Παγώνει» ο διορισμός της Χρυσαυγίτισσας Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Παγώνει» ο διορισμός της Χρυσαυγίτισσας Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή

11:35 | 3/10/20

Η ανακοίνωση του Κώστα Τασούλα

Μπορεί ο διορισμός της πρώην βουλευτού και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου στη βουλή
των Ελλήνων να έγινε με βάση τον κανονισμό της βουλής, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr επειδή εκκρεμεί εντός ολίγων ημερών η απόφαση της Δίκης της Χρυσή Αυγής, μέχρι τότε δεν θα αναλάβει καθήκοντα.

Παράλληλα, αν η κ. Ζαρούλια καταδικαστεί στο δικαστήριο και στερηθεί τα πολιτικά της δικαιώματα, αυτομάτως χάνει και τη θέση της στη Βουλή.

Πάντως, ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η τοποθέτησή της στηρίχθηκε στις διατάξεις του κανονισμού της Βουλής (άρθρα 35 και 36) που δίνουν τη δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών κομμάτων να τοποθετούν μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή των Ελλήνων.

Η ανακοίνωση του Κώστα Τασούλα

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου, στον πρώην Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής:

«Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους.  Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου.  Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο.

Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής.  Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

πηγή
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top