Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Γιατί εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι το lockdown (βίντεο) | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Γιατί εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι το lockdown (βίντεο)

10:04 | 5/11/20

«Δεν θέλουμε να διαλέγουμε ποιους θα βάλουμε στις ΜΕΘ»

Λίγες ώρες πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοινώσουν το lockdown στην Αττική,

ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ εξήγησε τι οδήγησε τους ειδικούς να κάνουν τη συγκεκριμένη πρόταση στον πρωθυπουργό.

«Χρειάζεται καθολικότητα σε όλα τα μέτρα. Συνεδρίασε χθες έκτακτα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και υπό το πρίσμα της εξάπλωσης της επιδημίας και των επιδημιολογικών δεδομένων, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση γενικό lockdown στη χώρα» είπε μιλώντας στο Mega ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Όπως εξήγησε η επιτροπή πρότεινε lockdown λόγω των πολλών θετικών τεστ, της αύξησης του ρυθμού μεταδοτικότητας και της πίεσης στο σύστημα Υγείας από την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων.

«Αν συνεχίσουν να αυξάνονται έτσι οι διασωληνωμένοι, με 10-15 την ημέρα, κάποια στιγμή το σύστημα θα καταρρεύσει. Δεν φτάσαμε στο σημείο να διαλέγουμε ποιους θα βάλουμε στις ΜΕΘ. Αλλά δεν θέλουμε να φτάσουμε. Σκοπός του lockdown είναι να μη φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Υπάρχει χωρητικότητα στις ΜΕΘ κατά τόπους» τόνισε σχετικά.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ ο υψηλός αριθμός των κρουσμάτων, οφείλεται, εν μέρει και στα πολλά –περί τις 25.000- τεστ που διενεργούνται καθημερινά.

Τόνισε ωστόσο πως «ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ανεξάρτητος και αδιάψευστος. Αν είχαμε περισσότερα θετικά κρούσματα και λιγότερους διασωληνωμένους, οι αποφάσεις θα ήταν διαφορετικές. Ο δείκτης των διασωληνωμένων είναι πολύ ισχυρός για τη δείχνει την αντοχή του συστήματος Υγείας. Και προοιωνίζει τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα».

Για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη ο κ. Παναγιωτακόπουλος είπε ότι επιδημιολογικά είναι δύσκολα, ενώ ως περιοχή με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο προέκρινε το κέντρο της Αθήνας.

Σχολιάζοντας την αξιοπιστία των rapid test, εξήγησε πως «το να βγει τη μια μέρα θετικό και την άλλη αρνητικό, σημαίνει ότι  μπορεί να επωάζει ακόμα ο ιός. Το αντίστροφο χρειάζεται κάποια συζήτηση».

Δείτε το βίντεο:

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top