Απειροελάχιστη η μείωση του CO2 στην ατμόσφαιρα λόγω κορονοϊού | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Απειροελάχιστη η μείωση του CO2 στην ατμόσφαιρα λόγω κορονοϊού

11:32 | 25/11/20

Τα lockdown δεν βοήθησαν το περιβάλλον να ανακάμψει

Οι ημερήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά τη διάρκεια της φάσης των αυστηρότερων περιορισμών λόγω κορονοϊού

έχουν μεν μειωθεί μέχρι τώρα έως και 17% παγκοσμίως, αλλά η συγκέντρωση CO2 στην ατμόσφαιρα θα συνεχίσει να αυξάνεται φέτος και σε νέα επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO), ο οποίος εδρεύει στην Γενεύη

Όπως ανακοίνωσε ο WMO, ο ετήσιος μέσος όρος εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αναμένεται να μειωθεί τελικώς φέτος μεταξύ 4,2 και 7,5%. Η μείωση των εκπομπών το 2020 είναι όμως μόνο μια «απειροελάχιστη πτώση» στην ανοδική καμπύλη, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του WMO, Πέτερι Τάαλας (Petteri Taalas).

Το 2019, η παγκόσμια μέση συγκέντρωση CO2 έσπασε το όριο των 410 ppm (σωματίδια ανά εκατομμύριο σωματίδια) για πρώτη φορά. Πιο συγκεκριμένα, η συγκέντρωση CO2 το 2019 ήταν 410,5 ppm, ενώ τα προηγούμενα δύο χρόνια (2018 και 2017) ήταν 407,9 και 405,5 ppm αντίστοιχα.

«Τα νέα στοιχεία, δυστυχώς, δεν αποτελούν έκπληξη. Η (απειροελάχιστη) μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα λόγω του κορονοϊού δεν αποτελεί καμία βιώσιμη ανακούφιση για τον πλανήτη. Για την προστασία του κλίματος, χρειαζόμαστε λύσεις που να λειτουργούν μακροπρόθεσμα. Τώρα εξαρτάται εάν θα τεθούν οι βάσεις, ώστε η Γερμανία και η Ευρώπη να βγουν από την κρίση μπαίνοντας στο σωστό δρόμο όσον αφορά στην πολιτική για το κλίμα. Εμείς οι Ευρωπαίοι μπορούμε και πρέπει να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη λύσεων για μια οικονομία φιλική προς το κλίμα», δήλωσε η σοσιαλδημοκράτης (SPD) ομοσπονδιακή υπουργός Περιβάλλοντος Σβένια Σούλτσε στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top