Αυξημένα μέτρα στη Πάτρα για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα - Αποκλεισμένος ο ναός | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αυξημένα μέτρα στη Πάτρα για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα - Αποκλεισμένος ο ναός

10:22 | 30/11/20

Έκκληση του μητροπολίτη στους Πατρινούς: Να προσφέρουμε την καρδιά μας από εκεί που βρισκόμαστε

Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς θα γίνει σήμερα η λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου

Ανδρέα στην Πάτρα, για την αποφυγή του συνωστισμού στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ναός έχει αποκλειστεί με κορδέλες, όλες οι πόρτες του είναι κλειστές, ενώ στον εξωτερικό χώρο βρίσκεται από χθες δύναμη της Αστυνομίας. Τα στελέχη της ενημέρωναν τους πιστούς για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ενόψει του σημερινού εορτασμού.

Έκκληση στους Πατρινούς να γιορτάσουν τη σημερινή γιορτή στα σπίτια τους και χωρίς ανταλλαγή επισκέψεων απηύθυνε την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε επισημάνει πως σε περιοχές που έχουν μεγάλες τοπικές γιορτές θα χρειαστεί έξτρα προσπάθεια, όπως, για παράδειγμα, στην Πάτρα σήμερα, με τον Άγιο Ανδρέα ή στην Κέρκυρα, ενδεχομένως, με τον Άγιο Σπυρίδωνα, ούτως ώστε να μην δημιουργηθούν εστίες υπερμετάδοσης, όπως πιθανότατα έγινε στη Θεσσαλονίκη με τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου.

«Παρακαλώ τον πατραϊκό λαό με προσευχή, πίστη και ταπείνωση να σταθούμε και ως δώρο στον Άγιο Ανδρέα, να προσφέρουμε την καρδιά μας από εκεί που βρισκόμαστε, κατά τα μέτρα που ισχύουν, όπως έχω πει και άλλη φορά. Ούτως ώστε, να επιτρέψει ο Θεός και πάλι να δούμε ο ένας τον άλλο από κοντά, να αγκαλιαστούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να δούμε τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μας, να είναι υγιείς» ήταν το μήνυμα του μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου. 

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top