Εκλογές ΗΠΑ: Ένα βήμα μακριά από τον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Εκλογές ΗΠΑ: Ένα βήμα μακριά από τον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν

12:24 | 6/11/20

Ζήτημα ωρών να καταφέρει να συγκεντρώσει 270 εκλέκτορες - Κόβει την ανάσα η μάχη στη Τζόρτζια

Καθώς η καταμέτρηση των ψήφων σε πολιτείες-κλειδιά των ΗΠΑ συνεχίζεται, οι διαφορές μικραίνουν και ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τον Λευκό Οίκο.

Στην Τζόρτζια, των 16 εκλεκτόρων, το αποτέλεσμα μοιάζει περισσότερο με στρίψιμο νομίσματος: τους δύο αντιπάλους χωρίζουν 1.500 ψήφοι με την ενσωμάτωση να είναι στο 99%. Αν πάρει και αυτή την πολιτεία ο Μπάιντεν τότε θα θέλει μόλις έναν εκλέκτορα για να είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ

Κατά τα πιο πρόσφατα δεδομένα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος χάνει έδαφος στην Πενσιλβάνια, πολιτεία με μεγάλο πληθυσμό και έπαθλο 20 εκλέκτορες. Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται με λιγότερες από 40.000 ψήφους με την ενσωμάτωση στο 94% και κάθε νέα ψήφος που προστίθεται μοιάζει να μειώνει κι άλλο τη διαφορά.

Στην Αριζόνα αντίθετα είναι ο Δημοκρατικός υποψήφιος αυτός που βλέπει το προβάδισμα του να συρρικνώνεται, αν και όχι τόσο δραστικά. Στην πολιτεία αυτή (11 εκλέκτορες), ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με περίπου 46.000 ψήφους.

Στη Νεβάδα, όπου τα δεδομένα δεν ανανεώνονται συνεχώς, ο Μπάιντεν προηγείται με 11.400 ψήφους. Στην πολιτεία αυτή διακυβεύονται 6 εκλέκτορες, που ενδέχεται να ανοίξουν στον Δημοκρατικό υποψήφιο την πόρτα του Λευκού Οίκου.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top