Έρχεται ολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη - Τα δύο σενάρια που είναι στο τραπέζι | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Έρχεται ολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη - Τα δύο σενάρια που είναι στο τραπέζι

09:57 | 2/11/20

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη και λοιμωξιολόγων - Ζέρβας: Είμαστε σε πόλεμο - Αυτοψία Κικίλια στα νοσοκομεία και ανακοινώσεις

Η «έκρηξη» κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, η διασπορά της νόσου στους όμορους νομούς και η

ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία φέρνουν αναπόφευκτα νέα πιο σκληρά μέτρα για τη συμπρωτεύουσα με περιορισμούς που θα θυμίζουν το μοντέλο του Μαρτίου.

Οι όποιες αποφάσεις θα «κλειδώσουν» στη σημερινή προγραμματισμένη σύσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μεταβαίνει εσπευσμένα στην πόλη και σε λίγη ώρα θα επισκεφτεί διαδοχικά τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Γ. Γεννηματάς», ενώ πιθανό είναι να προβεί και ο ίδιος στις ανακοινώσεις για τους νέους περιορισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επικρατέστερα σενάρια θέλουν εκτός των αεροδιακομιδών περιστατικών από την Θεσσαλονίκη στα νοσοκομεία της Αθήνας ή άλλων πόλεων και:

1. την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας νωρίτερα από τα μεσάνυχτα, όριο που τίθεται σε εφαρμογή από τις έξι αύριο το πρωί.

2.την απαγόρευση της μετακίνησης σε άλλο νομό.

Ζέρβας: Είμαστε σε πόλεμο

Με τη φράση «είμαστε σε πόλεμο», ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας περιέγραψε με δραματικό τρόπο την κατάσταση στη συμπρωτεύουσα. Εκτίμησε ότι η πόλη δεν θα γλιτώσει το lockdown και αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει αυστηρότερα μέτρα, μεταξύ των οποίων: απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 ή τις 21:00 το βράδυ και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top