Γεμιστές πατάτες φούρνου με μπέικον | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Γεμιστές πατάτες φούρνου με μπέικον

12:35 | 20/11/20

Μια νόστιμη πρόταση

Υλικά για 2 άτομα

4 πατάτες

ηλιέλαιο

αλάτι

Για τη γέμιση

βούτυρο

τυρί κρέμα

μπέικον

Εκτέλεση

Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Πλένετε τις πατάτες σε κρύο νερό και τις τρίβετε με ένα βουρτσάκι. Στη συνέχεια τις τρυπάτε ολόγυρα με ένα πιρούνι και τις ραντίζετε με ηλιέλαιο.

Πασπαλίζετε με αλάτι και βάζετε στο φούρνο στη δεύτερη σκάλα. Βάζετε τις πατάτες σε σχάρα και ψήνετε για τουλάχιστον 1 ώρα.

Για να δείτε αν έχουν ψηθεί οι πατάτες, τις πιέζετε με ένα μαχαίρι. Αν είναι μαλακές, σημαίνει ότι είναι έτοιμες.

Τις αφαιρείτε από το φούρνο και τις αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσουν ενώ με ένα μαχαίρι τις χαράσσετε μέχρι τη μέση. Πιέζετε με μια πετσέτα τις δυο άκρες για να ανοίξουν.

Για να τις γεμίσετε, βάζετε λίγο βούτυρο μαζί με τυρί κρέμα και ψιλοκόβετε το μπέικον το οποίο προηγουμένως έχετε ψήσει στην σχάρα ή στην τοστιέρα.

πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top