Κινητοποιήσεις υγειονομικών και στη Θεσσαλονίκη – «Οι κλινικές Covid σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης είναι γεμάτες» | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κινητοποιήσεις υγειονομικών και στη Θεσσαλονίκη – «Οι κλινικές Covid σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης είναι γεμάτες»

17:09 | 26/11/20

ΕΝΙΘ: Υπάρχουν καθημερινά δεκάδες κρούσματα στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έκαναν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Επίκεντρο των κινητοποίησεων της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) ήταν η πύλη του Ιπποκρατείου, και τα κύρια αιτήματά τους είναι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας, άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα, διενέργεια μαζικών τεστ για την Covid και τη χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ, Γιάννης Κούτρας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι κλινικές Covid σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης είναι γεμάτες και ότι σε κάθε εφημερία γίνονται πάρα πολλές εισαγωγές. Επισήμανε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν όλα τα τμήματα των νοσοκομείων και ότι υπάρχουν καθημερινά δεκάδες κρούσματα στους εργαζόμενους.

Αναφερόμενος, δε, στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για τη νοσηλεία περιστατικών Covid και τις μετακινήσεις προσωπικού δημοσίων νοσοκομείων σ' αυτές, είπε: «Η δήθεν επίταξη σημαίνει στην πράξη επίταξη του δημόσιου τομέα από τον ιδιωτικό. Η κυβέρνηση βάζει τους εργαζόμενους του δημόσιου συστήματος υγείας να δουλέψουν για τον ιδιωτικό τομέα υγείας και εξακολουθεί η δήθεν επίταξη να είναι με αδρή αποζημίωση. Διαλύουν το δημόσιο σύστημα υγείας και αποδεικνύεται η ανεπάρκεια του ιδιωτικού συστήματος και των ιδιωτών, που τόσο καιρό έλεγαν ότι έχουν πολύ καλές υπηρεσίες και τώρα ισχυρίζονται ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να περιθάλψουν ασθενείς με Covid».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top