Παγκόσμια ανησυχία για τη Νιγηρία: Άγνωστη ασθένεια έχει σκοτώσει τουλάχιστον 57 ανθρώπους | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Παγκόσμια ανησυχία για τη Νιγηρία: Άγνωστη ασθένεια έχει σκοτώσει τουλάχιστον 57 ανθρώπους

17:26 | 6/11/20

Άγνωστη είναι ακόμη η αιτία που οδηγεί στον θάνατο

Την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει παγκοσμίως, η διεθνής κοινότητα ίσως χρειαστεί να στρέψει το βλέμμα της (και) προς τη Νιγηρία. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 57 άνθρωποι

έχουν χάσει τη ζωή τους στα νοτιοανατολικά της χώρας από το ξέσπασμα μιας αγνώστου προέλευσης νόσου.

Η ασθένεια αυτή ξέσπασε στην κοινότητα Έτε της πολιτείας Ενούγου στις αρχές Σεπτεμβρίου και εξαπλώθηκε στη γειτονική κοινότητα Ομουόπου, όπου 20 άνθρωποι πέθαναν, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στην τοπική εφημερίδα Vanguard.

Ο Βίνσεντ Οσμόμι, αξιωματούχος της τοπικής Υπηρεσίας Παρακολούθησης και Ενημέρωσης Ασθενειών, δήλωσε εκτός από αιμοπτύσεις, τα θύματα εμφάνισαν συμπτώματα διάρροιας και σπασμών, τονίζοντας ότι οι εικασίες στρέφονται στην πιθανότητα χολέρας ή του πυρετού Λάσσα.

«Μεταξύ Σεπτεμβρίου και σήμερα, τουλάχιστον 37 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην κοινότητα Έτε», ενώ η γειτονική κοινότητα Ομουόπου, κατέγραψε επίσης 20 θανάτους, σημείωσε ο Οσμόμι, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η αιτία των θανάτων δεν είναι ακόμη γνωστή, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Υγείας της πολιτείας αυτής έχει ειδοποιηθεί για τη νόσο και δείγματα από τα θύματα έχουν συλλεχθεί για να σταλούν για διάγνωση.

πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top