Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις ιερέα για τον κορονοϊό (βίντεο) | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις ιερέα για τον κορονοϊό (βίντεο)

17:32 | 5/11/20

«Συγγενείς ατόμων δωροδοκήθηκαν για να πουν ότι πέθαναν από τον ιό»

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να διακριβωθεί αν

στοιχειοθετούνται αδικήματα σχετικά με τις δηλώσεις του αρχιμανδρίτη του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου για τον κορονοϊό.

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, μετά τη δημόσια τοποθέτηση του ιερέα για τους θανάτους από κορονοϊό και τη χρήση μάσκας.

Η παραγγελία βασίζεται σε σχετικά βίντεο με δηλώσεις του πατέρα Αντώνιου , από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου (δείτε το βίντεο μετά το 1:08:22).

Ο προϊστάμενος ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Ηλία Δαγκλή να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με δύο σκέλη:

Πρώτον, για να διερευνηθεί η βασιμότητα της καταγγελίας που έκανε ο αρχιμανδρίτης. Αναφερόμενος στην πανδημία είπε πως συγγενείς ατόμων που έχασαν τη ζωή τους, δωροδοκήθηκαν για να δεχθούν να κατοχυρωθεί ως αιτία θανάτου ο κορονοϊός αναφέρει το grtimes.gr.

Το ζητούμενο γι’ αυτό το σκέλος της εισαγγελικής έρευνας είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα εξής αδικήματα: Της ψευδούς βεβαίωσης, που αφορά δημοσίους υπαλλήλους και γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων ή της ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης από ιδιώτες γιατρούς.

Κατά την έρευνα που ανατέθηκε στην αστυνομία, ο ιερέας θα κληθεί να καταθέσει ενόρκως για να αναφέρει τις πηγές των πληροφοριών του.

Δεύτερον, ο καταγγέλλων θα κληθεί να καταθέσει ανωμοτί, ως ύποπτος, σχετικά με τα λεγόμενα του περί μη χρήσης προστατευτικής μάσκας.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top