Πατατόπιτα με γραβιέρα | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πατατόπιτα με γραβιέρα

12:29 | 13/11/20

Μια εναλλακτική εκδοχή της χωριάτικης πίτας

Υλικά

1 1/2 κιλό πατάτες

200 γρ. γραβιέρα σε κύβους

2 αβγά

4 κ. σ. ελαιόλαδο

1 φλ. τσαγιού γάλα

1 κ. σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

6 χωριάτικα φύλλα για πίτα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, σουρώστε και τοποθετήστε τες ξανά στην κατσαρόλα.
  • Προσθέστε τα αβγά, το γάλο, το δυόσμο, τη γραβιέρα και το ελαιόλαδο.
  • Ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα ταψί.
  • Στρώστε τα τρία χωριάτικα φύλλα αφού τα λαδώσετε ένα ένα.
  • Απλώστε τη γέμιση με τις πατάτες και καλύψτε με τα τρία υπόλοιπα φύλλα.
  • Χαράξτε και κόψτε την πίτα, βρέξτε με λίγο νερό και ραντίστε με λίγο σιμιγδάλι.
  • Ψήστε για 45- 50 λεπτά.

πηγή

- Επαγγελματική κάμερα υψηλής ανάλυσης Full Hd, με δυνατότητα περιστροφής από 89€ μόνο 69€ - Δεν απαιτεί καταγραφικό ή εγκατάσταση από τεχνικό!

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top