Πολυτεχνείο: Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει το ΜέΡΑ25, ζητεί ακύρωση της απαγόρευσης της πορείας | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πολυτεχνείο: Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει το ΜέΡΑ25, ζητεί ακύρωση της απαγόρευσης της πορείας

11:21 | 16/11/20

Καταγγέλλει την «αντιδημοκρατική και αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης»

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει σήμερα το ΜέΡΑ25, κατά της απόφασης απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου.

Όπως ανακοίνωσε, σήμερα προχωρά σε κατάθεση αίτησης ακύρωσης και αίτησης αναστολής («ασφαλιστικά μέτρα») κατά της απόφασης, και οι αιτήσεις θα κατατεθούν νωρίς το πρωί στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τους δικηγόρους του κόμματος, ενώ υπογράφονται από τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη και το κόμμα.

Στην ανακοίνωση, την οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ, τονίζεται ότι «οι λόγοι ακύρωσης της σχετικής κατάπτυστης απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αφορούν την παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας (βασιζόμενοι και στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και την σχετική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου του Αμβούργου τον Απρίλιο) και την έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας του περιορισμού του δικαιώματος του συνέρχεσθαι».

Σημειώνει επίσης ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ήδη τοποθετηθεί σχετικά με την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και την ουσιαστική αναστολή του άρθρου 11, καθώς περιορίζεται καθολικά ο ίδιος ο πυρήνας του σχετικού δικαιώματος των πολιτών. Ελπίζουμε, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25, και το ΣτΕ να κάνει δεκτές τις σχετικές αιτήσεις μας και να ακυρώσει αυτή την αντιδημοκρατική και αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης.

Το θέμα έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική σύγκρουση, με την κυβέρνηση να επιμένει ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους και την αντιπολίτευση – εκτός του ΚΙΝΑΛ- να υποστηρίζει ότι η πορεία μπορεί να πραγματοποιηθεί με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top