Σούπερ μάρκετ: Τέλος σε ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρονικά είδη, έπιπλα και βιβλία για όσο διαρκεί το lockdown | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σούπερ μάρκετ: Τέλος σε ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρονικά είδη, έπιπλα και βιβλία για όσο διαρκεί το lockdown

10:19 | 10/11/20

Τι δηλώνει o γενικός γραμματέας εμπορίου

Στην απαγόρευση διάθεσης ειδών ένδυσης – υπόδησης, ηλεκτρονικών ειδών, επίπλων, βιβλίων στα σούπερ μάρκετ για όσο

διάστημα έχει ανασταλεί η λειτουργία του λιανεμπορίου λόγω εθνικής καραντίνας προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου να μην δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Το Μαξίμου υιοθετεί το μοντέλο Γαλλίας – Αγγλίας μετά από αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου και απαγορεύει την πώληση των συγκεκριμένων ειδών για να μην δημιουργηθούν μονοπώλια και να τονωθεί η αγορά μετά το σταδιακό άνοιγμα του lockdown.  Όπως δήλωσε στο newsbeast.gr o γενικός γραμματέας εμπορίου και προστασίας καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η σχετική υπουργική απόφαση, η οποία θα περιλαμβάνει συγκεκριμένους κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) και θα τεθεί άμεσα σε ισχύ.

Σχετικό αίτημα για την απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης έχει καταθέσει η ΕΣΕΕ αλλά και πλήθος μεγάλων και μικρών αλυσίδων. Σε επιστολή της προς το υπουργείο Ανάπτυξης η ΕΣΕΕ ζητά «να παρέμβει και με απόφασή του οι μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων και σουπερμάρκετ να μην πωλούν άλλα προϊόντα, πέρα από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης κατά τη διάρκεια του lockdown».

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως σημειώνει «η πανδημία καθίσταται στην πράξη εργαλείο μεγέθυνσης της κερδοφορίας για τις υπεραγορές τροφίμων και των σουπερμάρκετ και "ανταγωνιστής" του λιανικού εμπορίου».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top