Συγκέντρωση αρνητών μάσκας στη Θεσσαλονίκη: Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει επίθεση ακροδεξιών σε μέλη της | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Συγκέντρωση αρνητών μάσκας στη Θεσσαλονίκη: Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει επίθεση ακροδεξιών σε μέλη της

09:56 | 9/11/20

«Οι "Αρνητές του lockdown" επικαλούνται την ελευθερία της έκφρασης και χτυπούν κάθε φορά τους αγγελιοφόρους αυτής»

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) έκανε καταγγελία για επιθέσεις σε δύο μέλη της στη 

διαμαρτυρία αρνητών μάσκας στη Θεσσαλονίκη που έγινε την Παρασκευή.

Όπως σημειώνει με ανακοίνωσή της ένας φωτορεπόρτερ δέχθηκε πισώπλατη επίθεση μετά το τέλος των επεισοδίων, ενώ ένας καμεραμάν βρέθηκε στο έδαφος δεχόμενος κλωτσιές. Στην ανακοίνωσή της επίσης η ΕΦΕ κάνει λόγο για ακροδεξιές οργανώσεις που στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης χτυπούν συστηματικά τους αγγελιοφόρους της ελευθερίας αυτής.

Η πλήρης ανακοίνωση της ΕΦΕ έχει ως εξής:

Προς τους αρνητές των ελευθεριών

Μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των "αρνητών του lockdown” στη Θεσσαλονίκη, η οποία και κατέληξε σε μικρής διάρκειας επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις, φωτορεπόρτερ δέχθηκε πισώπλατη επίθεση από διαμαρτυρόμενο. Ευτυχώς ο φωτορεπόρτερ κατάφερε να αντιδράσει με αποτέλεσμα, η γροθιά του διαμαρτυρόμενου να τον βρει στο πλάι του κεφαλιού και όχι στο κέντρο.

Λίγα λεπτά πριν, εθεάθη στο έδαφος καμεραμάν τον οποίο οι αρνητές τον χτύπησαν με κλωτσιές.

Η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων ήταν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης (ή τουλάχιστον η οργάνωσή της συγκέντρωσης), οι οποίοι κρύβονται κάθε φορά πίσω από κάποια άρνηση που βρίσκει κοινό (κατά της συμφωνίας Πρεσπών, κατά της μάσκας, κατά του lockdown κοκ). Επικαλούνται την ελευθερία της έκφρασης αλλά χτυπούν συστηματικά τους αγγελιοφόρους της ελευθερίας αυτής, τους εργαζόμενους των ΜΜΕ.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top