Τα δύο προϊόντα που ξεπουλάνε στη Γερμανία λόγω κορονοϊού | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τα δύο προϊόντα που ξεπουλάνε στη Γερμανία λόγω κορονοϊού

16:37 | 19/11/20

Μειώθηκε η παραγωγή χαρτιού υγείας

Άνοδο στην παραγωγή αντισηπτικών και ζυμαρικών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού κατέγραψε η Γερμανία, αλλά η αύξηση της παραγωγής χαρτιού υγείας αποδείχθηκε προσωρινή, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας σήμερα.

Οι γερμανικές εταιρείες παρήγαγαν 80% περισσότερο αντισηπτικό και 20% περισσότερα ζυμαρικά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, όμως η παραγωγή του χαρτιού υγείας μειώθηκε κατά 3,5% στους 85.300 τόνους.

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όταν η Γερμανία επλήγη από το πρώτο κύμα του κορονοϊού και οι μαζικές αγορές οδήγησαν σε ελλείψεις σε χαρτί υγείας, η παραγωγή του αυξήθηκε κατά 17% και 12% αντίστοιχα.

Η παραγωγή αντισηπτικού έφτασε στο απόγειό της τον Απρίλιο, όταν η μηνιαία παραγωγή ήταν 161% μεγαλύτερη από αυτή ένα χρόνο νωρίτερα.

Συνολικά στη Γερμανία έχουν επιβεβαιωθεί 883.307 κρούσματα covid-19 μέχρι στιγμής.

Η χώρα επέβαλε νέα περιοριστικά μέτρα στις αρχές Νοεμβρίου προκειμένου να ανασχέσει την εξάπλωση του δεύτερου κύματος της επιδημίας και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όπως και άλλοι Γερμανοί πολιτικοί, έχουν επισημάνει ότι οι περιορισμοί αυτοί ενδέχεται να αυστηροποιηθούν περαιτέρω την επόμενη εβδομάδα.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top