ΕΟΦ: Ανακάλεσε γνωστό αντιβιοτικό | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

ΕΟΦ: Ανακάλεσε γνωστό αντιβιοτικό

12:32 | 17/12/20

Τι πρόβλημα υπήρχε με το φάρμακο

Στην ανάκληση του αντιβιοτικού ZERBAXA προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ η ανάκληση έγινε «λόγω αποτελεσμάτων εκτός προδιαγραφών στις δοκιμές στειρότητας που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου σταθερότητας μετά την παραγωγή».

Η απόφαση του ΕΟΦ αναφέρει:

«Αποφασίζουμε την ανάκληση των παρτίδων Τ005517 (λήξη 28/02/2022), Τ005841 (λήξη 28/02/2022), Τ016334 (λήξη 28/02/2022), Τ022772 (λήξη 30/06/2022)καιΤ025186 (λήξη 30/06/2022)του φαρμακευτικού προϊόντος ZERBAXA® PD.C.SO.IN(1+0.5)G/VIAL , λόγω αποτελεσμάτων εκτός προδιαγραφών στις δοκιμές στειρότητας που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου σταθερότητας μετά την παραγωγή.

Η παρούσα Απόφαση (δείτε εδώ) εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας MSDΑ.Φ.Β.Ε.Ε.

Η εταιρεία MSDA.Φ.Β.Ε.Ε., ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά σε εύλογο χρονικό διάστημα.Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Το Zerbaxa είναι, σύμφωνα με το European Medicines Agency, αντιβιοτικό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενηλίκων με:

  • επιπλεγμένες (δύσκολες στη θεραπεία) λοιμώξεις των ιστών και των οργάνων στην κοιλιακή χώρα (ενδοκοιλιακές λοιμώξεις)
  • σοβαρή νεφρική λοίμωξη (οξεία πυελονεφρίτιδα)
  • επιπλεγμένες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (δομές που μεταφέρουν τα ούρα όπως η ουροδόχος κύστη)
  • ενδονοσοκομειακή πνευμονία (λοίμωξη των πνευμόνων που μεταδίδεται σε νοσοκομειακό περιβάλλον), συμπεριλαμβανομένης της σχετιζόμενης με τον αναπνευστήρα πνευμονίας (πνευμονία που προκαλείται σε ασθενείς από τη χρήση αναπνευστήρα, ενός μηχανήματος υποβοήθησης της αναπνοής των ασθενών)

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top