Κικίλιας: Ανησυχητική η κατάσταση στη δυτική Αττική - Οι 9 περιοχές με τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κικίλιας: Ανησυχητική η κατάσταση στη δυτική Αττική - Οι 9 περιοχές με τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους

18:45 | 9/12/20

Τα στοιχεία του Σωτήρη Τσιόδρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊο τόνισε πως είναι ανησυχητική η κατάσταση στη δυτική Αττική.

«Η κατάσταση παραμένει πιεστική στα νοσοκομεία. Συνομίλησα με τον κ. Τσιόδρα και θα σας μεταφέρω ότι στην ηλικιακή ομάδα 75+, αλλά και 65 έως 74 υπάρχει αύξηση κρουσμάτων κατά 5%. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων βρίσκεται στις ηλικίες μεταξύ 40 και 64 ετών», ανέφερε αρχικά ο κ. Κικίλιας.

Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας τόνισε πως: «Τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους βρίσκονται σε Πιερία, Δράμα, Κιλκίς, Πέλλα, Ξάνθη, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα και Λάρισα. Ανησυχητική κρίνεται η κατάσταση στη δυτική Αττική. Τις τελευταίες τρεις μέρες η εισαγωγή στα νοσοκομεία είναι ίση με τα εξιτήρια».

Παράλληλα ο κ. Κικίλας έθεσε το δίλημμα «αλληλεγγύη ή ανεύθυνη συμπεριφορά» περιγράφοντας μία δραματική κατάσταση στο σύστημα Υγείας, το οποίο συνεχίζει να πιέζεται. Ο υπουργός επανέλαβε ότι τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά.

«Πρέπει να ξεχάσουμε τις συνήθειές μας που είναι η αγάπη, η ζεστασιά, η ανταλλαγή δώρων και να κατανοήσουμε ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σκληρό» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι υπάρχει ελπίδα και φως στην άκρη του τούνελ. «Με εντολή του πρωθυπουργού είχα την ευκαιρία να ενημερώσω όλα τα κόμματα να ενημερώσω για την εκστρατεία του εθνικού εμβολιασμού. Φιλοδοξούμε όπως οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, να εμβολιάσουμε με ασφάλεια και οργάνωση τους συμπολίτες μας. Αυτή η προσπάθεια δεν είναι κομματική, δεν είναι κυβερνητική αλλά είναι εθνική» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top