Λαζανάς: Γιατί δεν έχουν αποδώσει τα μέτρα | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Λαζανάς: Γιατί δεν έχουν αποδώσει τα μέτρα

12:14 | 7/12/20

«Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να βρεθούμε σε σχετική κανονικότητα»

Ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων προβληματίζει τους ειδικούς, με την κατάσταση στο σύστημα υγείας να παραμένει ασφυκτική.

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που δεν απέδωσαν τα μέτρα στον επιθυμητό βαθμό σύμφωνα με τον παθολόγο, λοιμωξιολόγο και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων υπουργείου Υγείας Μάριο Λαζανά:

Όπως είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 το τωρινό lockdown ήταν πιο χαλαρό από το πρώτο με πολλές ουσιαστικές διαφορές, όπως ότι λειτουργούν περισσότερες υπηρεσίες. Επίσης οι πολίτες δεν πειθάρχησαν στον ίδιο βαθμό. Όπως είπε δεν τηρούνται στον ίδιο βαθμό τα μέτρα και αυτό οφείλεται πιθανόν στην κόπωση των πολιτών και την ψυχολογική επιβάρυνση, αλλά και σε πρακτικά άγχη βιοπορισμού, που αφορούν την εργασία για παράδειγμα.

Ο λοιμωξιολόγος φοβάται ότι αν ανοίξουν τα καταστήματα θα δούμε εικόνες συνωστισμού όπως στη Βρετανία, γι' αυτό ανέφερε ότι το άνοιγμα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή. «Αν συναθροιζόμαστε χωρίς κανόνες θα έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα με τη νέα χρόνια» επισήμανε.

Ανέφερε ότι το σύστημα Υγείας συνεχίζει να πιέζεται και η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Παράλληλα επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και στη Βόρεια Ελλάδα, όπου ακόμη υπάρχει συρροή κρουσμάτων.

Τάχθηκε υπέρ των εκτεταμένων ελέγχων, κατά το πρότυπο της Σλοβακίας ή και πόλεων της Γαλλία, όπου τις επόμενες ημέρες οργανώνονται μαζικά τεστ, ώστε με την ιχνηλάτηση και την απομόνωση των κρουσμάτων να αντιμετωπιστεί η πανδημία. «Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να βρεθούμε σε σχετική κανονικότητα» τόνισε χαρακτηριστικά.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top