Μητροπολίτης Ξάνθης: Ανοιχτές οι εκκλησίες - Όποιος θέλει να κοινωνήσει θα μπορεί | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μητροπολίτης Ξάνθης: Ανοιχτές οι εκκλησίες - Όποιος θέλει να κοινωνήσει θα μπορεί

11:48 | 7/12/20

«Το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορονοϊό - Προσευχή και προσοχή»

Ανοιχτές θα είναι έως τις 14 Δεκεμβρίου οι εκκλησίες στην Ξάνθη όπως είπε ο μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου

κ. Παντελεήμων. Το αντίδωρο θα είναι στην είσοδο των ναών ενώ όποιος θέλει να κοινωνήσει θα μπορεί να το κάνει.

Σε συνέντευξή του στο thraki.com.gr ο μητροπολίτης είπε ότι «πρέπει να μας ενδιαφέρει και η ψυχική υγεία εκτός από τη σωματική».

«Οι Ιεροί Ναοί όλη την ημέρα είναι ανοικτοί. Θα μπορεί ο κάθε Χριστιανός να πάει να ανάψει το κεράκι του, να Προσκυνήσει, σήμερα τον Άγιο Σάββα, αύριο τον Άγιο Νικόλαο, την ερχόμενη εβδομάδα την Αγία Άννα. Είναι πολλοί άνθρωποι οι οποίοι γιορτάζουν αυτές τις ημέρες. Μπορούν να πάνε και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου, να ανάψουν το κεράκι τους, να καθίσουν 5-10 λεπτά και να προσευχηθούν. Βέβαια μας ενδιαφέρει η σωματική υγεία αλλά πρέπει να μας ενδιαφέρει και η ψυχική υγεία. Να μην βγούμε δηλαδή από αυτήν την περίοδο της καραντίνας, με ψυχολογικά προβλήματα» είπε μεταξύ άλλων.

Και συνέχισε: «Για αυτό το να έχει κανείς την δυνατότητα να πάει και να ανάψει το κεράκι του, να προσκυνήσει την Εικόνα του Χριστού, του Αγίου Νικολάου, να καθίσει να προσευχηθεί και να ξαλαφρώσει, θα γυρίσει στο σπίτι του πιο ήρεμος, πιο γαλήνιος, άρα λοιπόν οι Εκκλησίες θα πρέπει να μείνουν ανοικτές, λαμβάνοντας όμως όλα τα προστατευτικά μέτρα, τα οποία μας συστήνουν η πολιτεία και οι υγειονομικές αρχές. Να πάει δηλαδή κανείς στον Ναό με την μάσκα. Την ώρα θα προσκυνήσει, θα την βγάλει βεβαίως. Όση ώρα όμως μείνει μέσα στον Ναό, προσευχόμενος, να την φορέσει την μάσκα».

Στην είσοδο το αντίδωρο

Αναφορικά με τις Θείες Λειτουργίες, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης τόνισε ότι:

«Κάλεσα τους ιερείς για να τους δώσω κάποιες οδηγίες. Είπαμε ότι θα τελειώνει η Θεία Λειτουργία όσο γίνεται πιο νωρίς. Οι Ιερείς θα βγάζουν το αντίδωρο στην είσοδο του Ναού, ώστε όποιος θέλει να περάσει να πάρει το αντίδωρο. Τους είπα ότι μέχρι τις 9.30 – 10 παρά – 10.00, δεν θα καταλύσουν την Θεία Κοινωνία. Θα κρατήσουν ώστε όποιος άνθρωπος θέλει να πάει να κοινωνήσει, θα μπορεί να κοινωνήσει. Έτσι λοιπόν δεν στερείται κανείς του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας γιατί πρέπει να σας πω ότι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορονοϊό αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Είναι αυτό που μας θωρακίζει, είναι το Φάρμακο της Αθανασίας όπως λέγουν οι πατέρες. Άρα λοιπόν μπορεί ο Χριστιανός να πάει να κοινωνήσει».

Ο Μητροπολίτης, αφού ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, συνέστησε «προσευχή και προσοχή».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top