Νέα δεδομένα για τις γιορτές: Το click away, το άνοιγμα κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και η αλλαγή στην απαγόρευση κυκλοφορίας | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Νέα δεδομένα για τις γιορτές: Το click away, το άνοιγμα κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και η αλλαγή στην απαγόρευση κυκλοφορίας

12:36 | 12/12/20

Ανοιχτές οι εκκλησίες Χριστούγεννα και Φώτα, αλλά με κανόνες

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, μαζί με του υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε ισχύ το click - away

Από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, θα επιτραπεί η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα με αποστολή SMS (κωδικός 2) για την παραλαβή της παραγγελίας τους (click-away) λόγω της υπερφόρτωσης των ταχυμεταφορών και των αυξημένων αναγκών ενόψει των γιορτών.

Ανοίγουν κομμωτήρια – βιβλιοπωλεία

Από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα κομμωτήρια σε όλη τη χώρα, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η λειτουργία τους θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού, ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού, αλλά και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Αντιστοίχως, ανοίγουν τα καταστήματα που πωλούν αμιγώς βιβλία την ίδια ημέρα, επίσης με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου, και με ανώτατο όριο 4 πελάτες σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή 1 πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.

Άνοιγμα εκκλησιών μόνο Χριστούγεννα – Φώτα

Για δύο μόνο ημέρες, ανήμερα Χριστουγέννων – Φώτων δίνεται το πράσινο φως για να ανοίξουν οι εκκλησίες με αυστηρούς κανόνες. Τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και εννέα ατόμων (9) σε όλες τις εκκλησίες και έως εικοσιπέντε (25) ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας. Επισημαίνεται ότι την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Διευκρινίζεται επίσης, σε σχέση με τον εορτασμό των Θεοφανίων, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

Μια ώρα μετά η απαγόρευση κυκλοφορίας – Διατηρείται το SMS

Το μέτρο της απαγόρευσης μετακινήσεων διατηρείται κανονικά, με τη διαφορά ότι αντί για 9, η ισχύς του ξεκινά πλέον μία ώρα μετά στις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου από Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, καθώς και της αποστολής SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις. Διευκρινίζεται ότι για μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, στο προαναφερθέν πλαίσιο λειτουργίας τους,  θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2.

Προληπτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες

Η υποχρεωτική προληπτική καραντίνα για όσους ταξιδεύουν από χώρες του εξωτερικού προς την Ελλάδα και εισέρχονται στη χώρα από 18 Δεκεμβρίου 2020 έως 7 Ιανουαρίου 2021 περιορίζεται, από τις 10 που είχε εξαγγελθεί, στις 3 ημέρες.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top