Ο «γρίφος» των σχολείων: Επιστροφή στα θρανία το 2021 - Νέα συνεδρίαση των ειδικών την επόμενη εβδομάδα | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ο «γρίφος» των σχολείων: Επιστροφή στα θρανία το 2021 - Νέα συνεδρίαση των ειδικών την επόμενη εβδομάδα

11:02 | 4/12/20

Η αρνητική εισήγηση των λοιμωξιολόγων και το αναπάντητο ερώτημα των δημοτικών

Οδικό χάρτη για την επιστροφή σε κάποια κανονικά επιχειρεί να καταρτίσει η κυβέρνηση, αντιμέτωπη με το δεύτερο και σφοδρό κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Την ώρα που χαράσσονται αργά και σταθερά τα βήματα προς το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας, αναπάντητο ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με τα σχολεία.

Με δεδομένο πως το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα παραμένει υψηλό, όλες οι ενδείξεις παραπέμπουν σε επιστροφή των μαθητών γυμνασίου και λυκείου στα θρανία με τη νέα χρονιά. Αρνητική ήταν άλλωστε και η εισήγηση των ειδικών στη χθεσινή συνεδρίασή τους. Για το ζήτημα αυτό, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και από δημόσιες τοποθετήσεις, έχει υπάρξει διχογνωμία των λοιμωξιολόγων στην επιτροπή.

Το ερώτημα παραμένει για τα δημοτικά, για τα οποία άλλωστε η κυβέρνηση κινήθηκε σε διαφορετικό χρόνο και όταν ελήφθησαν οι αποφάσεις για κλείσιμο των σχολείων.

Οριστικές αποφάσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, μετά τη νέα συνεδρίαση των ειδικών για το θέμα.

Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση

Στην δίωρη συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών τονίστηκε πως η εξέλιξη της πανδημίας δεν επιτρέπει το άνοιγμα των σχολείων κυρίως σε ό,τι αφορά λύκεια και γυμνάσια.

Ως προς τα δημοτικά,όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι ειδικοί προβληματίζονται από τα αυξημένα φορτία σε συνδυασμό με την αύξηση των μετακινήσεων που θα προκαλέσει το άνοιγμά τους.

Ο ρυθμός μείωσης των κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία και ως εκ τούτου οι ειδικοί αναμένουν τα στοιχεία που θα λάβουν την επόμενη εβδομάδα σε ότι αφορά τα επιδημιολογικά φορτία και τους δείκτες μείωσης της διασπορά σε συνδυασμό πάντα και τις εξελίξεις στην πίεση που δέχεται η δημόσια υγεία.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top