Οικονόμου: Κάντε το ρεβεγιόν το μεσημεράκι | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Οικονόμου: Κάντε το ρεβεγιόν το μεσημεράκι

14:34 | 16/12/20

«Δεν μπορεί να υπάρχει Αστυνομία έξω από το κάθε σπίτι»

Να κάνουν ρεβεγιόν το μεσημέρι προέτρεψε τους Έλληνες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, καλώντας τους να μην παραβιάσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 22:00.

«Σκοπός δεν είναι να γίνει το βραδινό ρεβεγιόν, ο σκοπός είναι να συναντηθεί η οικογένεια τις ώρες που επιτρέπεται, το μεσημεράκι, να ανταλλάξει ευχές. Να μην υπάρχουν οι παραβιάσεις το βράδυ, όταν σίγουρα δημιουργούνται και άλλες συνθήκες, λίγο με το κρασάκι, τη χαλαρότητα, όταν βγαίνει και η μάσκα και έτσι έρχεται ο ιός με τα καταστροφικά αποτελέσματα» είπε μιλώντας στον Θέμα 104,6.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πόσο σημαντική είναι η ατομική ευθύνη για να μην γίνει διασπορά του κορονοϊού.

«Επιτρέπονται 9 άτομα σε δύο οικογένειες και με συγκεκριμένο ωράριο μέχρι τις 10 το βράδυ», επισήμανε, τονίζοντας ότι η αστυνομία θα είναι παρούσα και εκείνες τις ημέρες, προληπτικά αλλά και με κατασταλτικό χαρακτήρα όπου χρειάζεται.

«Δεν μπορεί να υπάρχει Αστυνομία έξω από κάθε σπίτι»

Μιλώντας για τον ειδικό σχεδιασμό της Aστυνομίας ενόψει των εορτών, τόνισε ότι θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στους χώρους που εκτιμάται ότι θα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Υπογράμμισε, πως δεν πρέπει να γίνουν μεγάλες συγκεντρώσεις και κάλεσε τους πολίτες να πειθαρχήσουν σε αυτό. «Δεν μπορεί να υπάρχει αστυνομία έξω από το κάθε σπίτι και να ελέγχει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει», επεσήμανε.

Ο κ. Οικονόμου αντέκρουσε τα όσα λέγονται περί μειωμένων ελέγχων της Aστυνομίας και ανοχής στο άνοιγμα του λιανεμπορίου με το click away.

Όπως είπε «τα μέτρα δεν έχουν χαλαρώσει, η αστυνόμευση είναι ενισχυμένη», προσθέτοντας ότι λόγω του click away η διασπορά της Aστυνομίας σε διαφορά σημασία είναι μεγαλύτερη. Τόνισε, επίσης, πως «πρέπει να υπάρχει και μια εθελοντική συμμόρφωση των μέτρων από τους πολίτες, γιατί είναι ουσιαστικά σημαντικό στοιχείο για να περιορίσουμε την πανδημία».

Για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό ξεκαθάρισε ότι εξαιρούνται οι φοιτητές, ενώ για τους υπόλοιπους θα υπάρξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Μάλιστα για όσους χρησιμοποιήσουν το έντυπο του Ε1 υπάρχει κίνδυνος όταν ταξιδέψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους να μη μπορούν να επιστρέψουν. «Να είναι περιορισμένες οι μετακινήσεις», τόνισε, επισημαίνοντας ότι δεν αλλάζει κάτι τις ημέρες των εορτών από αυτά που ισχύουν ήδη για τις συγκεκριμένες μετακινήσεις.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top