Παγώνη: Με 100 θανάτους την ημέρα δεν μας απασχολεί το ρεβεγιόν | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Παγώνη: Με 100 θανάτους την ημέρα δεν μας απασχολεί το ρεβεγιόν

11:38 | 11/12/20

«Δύσκολα τα πράγματα για το λιανεμπόριο - Δεν πρέπει να ανοίξουν οι εκκλησίες»

Αντίθετη με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των εκκλησιών είναι η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών-Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη.

Αφού αναφέρθηκε στα 15 άτομα που έχουν νοσήσει με κορονοϊό στο «Γεννηματάς», γιατρούς και νοσηλευτές, μίλησε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου. «Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για να προχωρήσουν στο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Στην επόμενη εβδομάδα μετά το άνοιγμα μπορεί να δημιουργηθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και μετά θα λέμε "γιατί άνοιξαν τα μικρά μαγαζιά"» ανάφερε η γιατρός στο Mega.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των κομμωτηρίων είπε ότι είναι ελεγχόμενοι χώροι αφού ο κόσμος προσέρχεται με ραντεβού και μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Όσον αφορά τις εκκλησίες η κ. Παγώνη τάχθηκε κατά του ανοίγματός τους. «Αυτό που ισχύει σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα ισχύει και για τις εκκλησίες. Όλοι πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα αν μια φορά Χριστούγεννα δεν πάει ο κόσμος στην εκκλησία. Δεν πρέπει να ανοίξουν οι εκκλησίες για τον κόσμο».

Σχετικά με τις φετινές γιορτές αλλά και τo Πάσχα του 2021 η κ. Παγώνη ήταν κάθετη.

«Όταν έχουν 100 θανάτους την ημέρα δεν μας απασχολεί πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν. Το πρόβλημα είναι πώς θα ξεκινήσουμε να κάνουμε τα εμβόλια. Δεν νομίζω να προλάβουμε ούτε το Πάσχα. Περιμένουμε τέλος Ιουνίου να έχει κάνει ένα το εμβόλιο ένα 55-60% του πληθυσμού. Μετά το καλοκαίρι θα μπούμε σε μια κανονικότητα» τόνισε.

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στα κρούσματα που δεν πέφτουν όπως ανέμεναν οι ειδικοί.

« Όταν νοσηλεύονται πάνω από 3.500 άτομα είναι αναμενόμενο ένα μεγάλο ποσοστό αυτών να διασωληνωθεί. Περιμέναμε να μειωθούν πολύ πιο γρήγορα τα κρούσματα αλλά αυτό δεν έγινε. Η Βόρεια Ελλάδα είναι ακόμα στο κόκκινο. Υπάρχουν νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη να ξεκινούν εφημερία με ένα ή δύο κρεβάτια ΜΕΘ» είπε.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top