Σε αυξημένη επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να μην επιτραπούν πορείες ανήμερα της επετείου από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σε αυξημένη επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να μην επιτραπούν πορείες ανήμερα της επετείου από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

10:50 | 2/12/20

Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμος της Αθήνας ενώ ανησυχεί το Υπ. Προστασίας του Πολίτη το γεγονός ότι φέτος η 6η Δεκεμβρίου πέφτει Κυριακή

Σε αυξημένη επιφυλακή αλλά και συνεχή εγρήγορση βρίσκεται το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς

καλείται να εφαρμόσει πλήρως τα προβλεπόμενα κυβερνητικά μέτρα ούτως ώστε να αποφευχθούν οι πορείες αλλά και τα τυχόν επεισόδια την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα της 12ης επετείου από τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο που θα εφαρμοστεί δεν θα διαφέρει και πολύ απ’ αυτό που είδαμε στο Πολυτεχνείο την 17η Νοεμβρίου, με χιλιάδες αστυνομικούς να βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας είτε ένστολοι είτε με πολιτικά προκειμένου να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το ανησυχητικό για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ότι φέτος η 6η Δεκεμβρίου πέφτει Κυριακή, μια ημέρα δηλαδή μη εργάσιμη κάτι που ενδεχομένως θα μπορούσε να δώσει σε κάποιους την ευκαιρία να σκεφτούν ότι εύκολα θα μπορούσε να ανταποκριθεί κάποιος σε τυχόν κάλεσμα συλλογικών οργανώσεων.

Ο ίδιος ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πάντως έχει ξεκαθαρίσει ότι «δεν πρόκειται να επιτραπούν εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. «Είναι προφανές ότι δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις όπως πέρυσι. Να κάνουμε λίγο υπομονή και θα γιορτάσουμε και τα Χριστούγεννα, και την 25η Μαρτίου και το Πάσχα, όταν τελειώσει η πανδημία. Θα γιορτάσουμε όπως συνηθίζουμε τόσα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά. Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των περσινών εκδηλώσεων, είχαν σημειωθεί εκτεταμένα επεισόδια και 21 συλλήψεις σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες κυκλοφορεί ευρέως κείμενο – κάλεσμα για να τιμηθεί η μνήμη του Γρηγορόπουλου, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, αφήνοντας ένα λουλούδι στο σημείο που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια.

«Στις 6 Δεκεμβρίου υψώνουμε ένα τείχος αντίστασης»

Όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα, «τις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στις 6 Δεκεμβρίου υψώνουμε ένα τείχος αντίστασης στις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες και τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας.

Το Εφετείο Λαμίας με πολλούς ακροβατισμούς και μηχανεύματα αθώωσε τον ένα κατηγορούμενο και αποφυλάκισε τον δολοφόνο, ο οποίος βρέθηκε αμέσως στη φιλόξενη αγκαλιά της εκκλησίας.

Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη όχι μόνο του απρόκλητα δολοφονημένου δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και των αναρίθμητων δολοφονημένων από την αστυνομία, χωρίς ποτέ να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη συνεχώς δοκιμαζόμενη νεολαία, που φυτοζωεί χωρίς ουσιαστική παιδεία, χωρίς επαγγελματική αποκατάσταση, χωρίς ελπίδα και μέλλον, που πρέπει να ζήσει με τη ζοφερή διαπίστωση «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες». Η 6η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα του Αλέξανδρου, η ημέρα των νέων ανθρώπων, που βάλλονται από παντού. Ας τους τιμήσουμε κι ας δείξουμε πως δεν τους ξεχνάμε. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί. Για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση. Για να παραμείνουμε άνθρωποι».

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top