Συγκλονίζει νοσηλεύτρια του «Σωτηρία» που καταγγέλλει: Αρνήθηκαν να μου νοικιάσουν διαμέρισμα επειδή δουλεύω σε ΜΕΘ | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Συγκλονίζει νοσηλεύτρια του «Σωτηρία» που καταγγέλλει: Αρνήθηκαν να μου νοικιάσουν διαμέρισμα επειδή δουλεύω σε ΜΕΘ

10:31 | 4/12/20

Με ανάρτησή της στο Facebook σημειώνει ότι έπεσε θύμα κοινωνικού ρατσισμού

Επί εννιά μήνες δίνει καθημερινά αγώνα μαζί με συναδέλφους της στο νοσοκομείο «Σωτηρία» για να κρατήσει όσο το

δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας στη ζωή, αλλά και να δώσει κουράγιο σε όσους βιώνουν δύσκολες στιγμές με τον κορονοϊό. Όμως, αυτό δεν αρκεί για να γλιτώσει από έναν ιδιότυπο ρατσισμό που βιώνει το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας.

Όπως καταγγέλλει μέσω ανάρτησής της στο Facebook, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που είχε βρει να μισθώσει, της ακύρωσε την ενοικίαση επειδή η Βάλια -όπως λέγεται η νοσηλεύτρια- δουλεύει σε ΜΕΘ: επειδή η πολυκατοικία έμαθε ότι δουλεύει στην εντατική νοσοκομείου αναφοράς και διαμαρτυρήθηκε ότι θα τους μεταδώσει τον ιό.

«Μετράω 9 μήνες που εργάζομαι σε νοσοκομείο αναφοράς» ξεκινά στην ανάρτηση της και συνεχίζει: «Αρχικά ήταν όλα άγνωστα για όλους μας και ο φόβος επικρατούσε. Γνωστοί και φίλοι, μου έλεγαν πως μπορώ και δουλεύω σε αυτές τις συνθήκες και με ρωτούσαν αν φοβάμαι. Φοβάμαι έλεγα αλλά προσέχω».

«Καθώς οι μέρες περνούσαν έβλεπα τα βλέμματα τους πάνω μου με αγωνία, καχυποψία και φόβο. Όσοι ήξεραν πού δουλεύω έκαναν ένα βήμα πίσω. Δε τους κατηγόρησα ποτέ, τους κατανοούσα», σημειώνει η Βάλια στην ανάρτηση της.

Όπως καταγγέλλει, έπεσε θύμα κοινωνικού ρατσισμού, καθώς «πριν λίγο καιρό έψαχνα να βρω σπίτι, βρήκα, το έκλεισα, έδωσα εγγύηση και μια μέρα μετά με πήρε ο ιδιοκτήτης να μου το ακυρώσει γιατί έμαθε η πολυκατοικία ότι δουλεύω σε ΜΕΘ και φοβήθηκαν ότι θα τους κολλήσω. Ξαφνιάστηκα. Στεναχωρήθηκα. Έκλαψα. Έκλεισα το τηλέφωνο και με δάκρυα στα μάτια έφυγα για την δουλειά. Ένιωθα οργή και θυμό. Οι συνάδελφοι μου και εγώ έχουμε υποστεί αρκετές φορές κοινωνικό ρατσισμό αυτούς τους μήνες και ας προσέχουμε και ας έχει γεμίσει η μούρη μας σπυριά και σημάδια από τις μάσκες».

Η ανάρτηση της νοσηλεύτριας, συνοδεύεται και από μία φωτογραφία της όπου κρατά το τελευταίο τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στο οποίο υποβλήθηκε και σχολιάζει: «Είμαι η Βάλια, λοιπόν και είμαι πάλι αρνητική».

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top