Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία: Δεκάδες νεοσύλλεκτοι θετικοί στον κορονοϊό σε στρατόπεδο στην Τρίπολη | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία: Δεκάδες νεοσύλλεκτοι θετικοί στον κορονοϊό σε στρατόπεδο στην Τρίπολη

10:59 | 2/12/20

Οι φαντάροι παρουσιάστηκαν με την ΕΣΣΟ της 16ης Νοεμβρίου

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας μετά τα δεκάδες θετικά κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν

σε στρατόπεδο στην Τρίπολη (50 σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, 29 σύμφωνα με την ΕΡΤ). Όπως μετέδωσε το Open στην 124 Πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης στην Τρίπολη εντοπίστηκαν δεκάδες θετικά κρούσματα που αφορούν στην πλειοψηφία τους σε στρατεύσιμους.

Πρόκειται για σμηνίτες της τελευταίας ΕΣΣΟ που παρουσιάστηκε στις 16 Νοεμβρίου. Κάποιοι είχαν κορονοϊό, εντοπίστηκαν κι απομονώθηκαν, αλλά φαίνεται πως ήταν και κάποιοι ασυμπτωματικοί που μετέδωσαν τον ιό. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κανάλι ενδέχεται να υπάρχουν και θετικοί μεταξύ των μονίμων στη μονάδα

Το ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχουν σοβαρά νοσούντες, η πτέρυγα βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ δεν έχει γίνει και η ορκωμοσία. Στο στρατόπεδο υπάρχει ανησυχία, καθώς είναι πιθανό να εντοπιστούν κι άλλα κρούσματα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή εκτός στρατοπέδου που κινούνται οι στρατεύσιμοι. Για το συμβάν είναι ενήμερος φυσικά και ο ΕΟΔΥ και πλέον η 124 Πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης των σμηνιτών βρίσκεται σε «κλοιό» με στόχο να μην διασπαρεί τόσο στο υπόλοιπο στράτευμα, όσο και στην τοπική κοινωνία ο ιός.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ από την διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους δεν έχουν προκύψει νέα κρούσματα. Στο κέντρο εκπαίδευσης της Τρίπολης βρίσκονται 823 νεοσύλλεκτοι είναι σμηνίτες της τελευταίας ΕΣΣΟ και εργάζονται 236 άτομα.

Για την τελετή ορκωμοσίας που θα γίνει στις 10 ή στις 11 Δεκεμβρίου, θα εκδοθούν και θα εφαρμοστούν ειδικές οδηγίες χωρίς παρουσία κοινού.

(φωτογραφία αρχείου)

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top