Ανοίγουν την Δευτέρα δημοτικά και νηπιαγωγεία στη χώρα - Τηλεκπαίδευση από σήμερα για γυμνάσια και λύκεια | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ανοίγουν την Δευτέρα δημοτικά και νηπιαγωγεία στη χώρα - Τηλεκπαίδευση από σήμερα για γυμνάσια και λύκεια

11:40 | 8/1/21

Αυστηρά μέτρα πρόληψης και κυλιόμενο ωράριο - Με βεβαίωση και SMS η μετάβαση στα σχολεία

Οριστικό είναι το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές, μετά και τις αποφάσεις των ειδικών.

Παρά το γεγονός ότι στην επιτροπή των ειδικών υπήρξαν και πάλι διαφορετικές απόψεις, η πλειοψηφία επιβεβαίωσε την απόφαση που είχε ληφθεί στις αρχές της εβδομάδας κι έτσι οι μαθητές των μικρών τάξεων είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα θρανία.

Αυστηρά μέτρα πρόληψης και κυλιόμενο ωράριο

Η επιστροφή των μαθητών νηπιαγωγείου – δημοτικών στις τάξεις θα γίνει με επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κορονοϊό, τα οποία θα κινηθούν σε δύο άξονες: τον συγχρωτισμό των κηδεμόνων και συνοδών των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία.

Αναλυτικότερα, σχετικά με τον συγχρωτισμό γονέων, κηδεμόνων και όσων συνοδεύουν τα παιδιά στις σχολικές μονάδες, θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο. Επιπρόσθετα, θα χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι στα κτίρια των σχολείων, όπου αυτές υπάρχουν.

Δωρεάν testing για εκπαιδευτικούς

Για τους εκπαιδευτικούς, το Υπουργείο Παιδείας έχει δρομολογήσει ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα εθελοντικό, προληπτικής σημασίας μέτρο για τους εκπαιδευτικούς, που στόχο έχει την κατά το δυνατόν καλύτερη επιδημιολογική χαρτογράφηση στα σχολεία. Υπενθυμίζεται ότι ισχύουν κανονικά τα μέτρα πρόληψης που είχαν ήδη εφαρμοστεί πριν την τηλεκπαίδευση, δηλαδή υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χρήση αντισηπτικών, σχολαστικοί καθαρισμοί και απολυμάνσεις, ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, κανόνες σε εργαστήρια πληροφορικής και στη χρήση μουσικών οργάνων.

Τηλεκπαίδευση μέχρι νεοτέρας για γυμνάσια – λύκεια

Άγνωστο παραμένει πότε θα δοθεί το πράσινο φως για να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια καθώς οι ειδικοί αναμένεται να συνεδριάσουν την ερχόμενη εβδομάδα για να εκτιμήσουν επιδημιολογικά την κατάσταση.

Έτσι οι μαθητές των τάξεων αυτών ξεκινούν και πάλι τα ψηφιακά μαθήματα από σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, ενώ υπογραμμίζεται ότι αρκετά μέλη της επιτροπής δεν είδαν θετικά την επιστροφή στα σχολεία για αυτές τις βαθμίδες πριν τις 25 Ιανουαρίου, δεδομένου ότι τότε θα έχει διαμορφωθεί ξεκάθαρη εικόνα για την εκ νέου επιδημιολογική αποτίμηση, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά και τη χαλαρότητα της Πρωτοχρονιάς.

Κωδικός SMS  για μετάβαση στα σχολεία

Με βάση την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, τη Δευτέρα οι γονείς/κηδεμόνες που θα συνοδεύσουν τα παιδιά τους στο σχολείο πρέπει να στείλουν SMS στο 13033.

Αναλυτικά:

Επιλογή 4 στο SMS 13033

Τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί την έγγραφη βεβαίωση.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top